Uutiset

09.02.2017

Napapiiriltä kuvasatoa

Arctic Lapland ralli avasi rallin SM kauden ja kilpailusta muodostui huikea taistelu konkari Juha Salon ja haastajan viittaa kantavan Teemu Asunmaan välillä. Ratkaisu nähtiin viimeisellä erikoiskokeella, missä Asunmaa selätti Salon ajaen uransa ensimmäiseen kokonaiskilpailuvoittoon SM1 -luokassa. Tämä tietää tiukkaa vääntöä seuraavaan osakilpailuun, sillä Salo ei purematta tappiotaan niele. Kilpailuvietti 10 -kertaisella Suomenmestarilla on edelleen tapissa ja miehelle kelpaa vain voitto.

Kokonaisuudessa rallin SM -sarja on saanut huomattavan piristysruiskeen usean vuoden tasalennon jälkeen. Monessa tiimissä kalusto on päivittynyt R5 -luokiteltuihin autoihin, tämä tietää hyvää niin sarjan kiinnostavuuden kuin näkyvyyden kannalta. Myös muissa luokissa tapahtuu ja sattuu, voittaja suosikkeihin voidaan nostaa useita kuljettajia. Seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 17-18.2 ja Sutipro seuraa kisaa linssien lävitse myös siellä.

Galleria napapiiriltä julkaistu, käy tutustumassa!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

28.1.2016

Rallybaron tiimi kahden kuljettajaparin voimin SM- sarjaan

Tiimipäällikkö Antti Leinosen luotsaama Rallybaron tiimi starttaa SM- sarjassa kauteen 2016 uusin tavoittein. Rallitiimi sai vahvistusta, kun ryhmään liittyi Jesse Turunen yhdessä kartanlukijansa Kari Kallion kanssa. Miehistö ajaa SM4- luokassa ja mukaantulo vahvistaa entisestään Rallybaron tiimin tavoitteita SM- sarjassa,

” kuljettajistamme Tommi Järvinen ajoi edellisenä vuonna nousujohtoisen kauden, joka päättyi Tampereella SM3- luokassa osakilpailuvoittoon. Tämän johdosta ajatuksissa kehittyi mahdollisuus ajaa tiimimestaruudesta ja loistavan kilpailun Joensuussa ajanut Jesse Turunen kiinnitti huomioni. Sen seurauksena tilanne on nyt tämä, kaksi kilpailijaparia lähtee ajamaan SM- sarjassa Rallybaronin nimissä ja miesten henkilökohtaisten tavoitteiden lisäksi odotamme pisteitä tiimien väliseen taistoon”, kertoi Rovaniemeltä tavoitettu Leinonen.

Rallybaron tiimin kuljettajat Tommi Järvinen ja Jesse Turunen ovat valmistautuneet kauden avaukseen kattavan testijakson siivittäminä. Kumpainenkin lähtee tavoittelemaan kilpailusta palkintosijoitusta. Järvinen myöntää, ettei edelliskauden aloitus napapiirillä ollut helppo. Tekniset murheet pakottivat lopulta keskeytykseen, mutta tämän vuoden kilpailuun on valmistauduttu huolella. Testiä ajettiin useita kilometrejä keski-suomessa sekä Rovaniemellä,

” voitosta lähdetään ajamaan, oppivuosi on takana ja tavoitteena tunturista on voitto”, kommentoi Järvinen lyhyesti kisan alla.

SM4- luokassa ajava Turunen ottaa kauden aloitukseen maltillisemman linjan, vaikka tuloslistalta löytyy jo yksi osakilpailuvoitto,

“nuottitreeniä on tehty paljon, mutta olen täysin uuden edessä ja debyyttikauteen lähdetään maltilla. Kilpailu itsessään tarjoaa loistavan mahdollisuuden kehittyä ja palasten osuessa kohdilleen, pyrimme olemaan kärkitaistossa mukana”.

Perjantain ensimmäinen erikoiskoe Aittajärvi antaa suuntaa siihen, mitä Rallybaron tiimin kuljettajilta voidaan viikonloppuna odottaa. Tommi Järvinen lähtee matkaan SM3- luokassa Citroen C2 r2 autolla numerolla 49. ja Jesse Turunen numerolla 50. SM4- luokassa allaan Honda Civic type R.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

13.06.2015

Tommi Järvinen palkintosijalle SM3- luokassa

Teiskon urheiluautoilijoita edustavan Tommi Järvisen kausi SM sarjassa sai uuden käänteen 4. osakilpailussa Itärallissa Joensuussa. Alkukausi oli tahmea ja kivinen, kauden avannut Arctic Lapland ralli päättyi ennen aikojaan tekniikka murheisiin ja Mikkelissä kolisteltiin ojanpohjia keskeytyksen arvoisesti. Kaiken lisäksi Pohjanmaa ralli jäi väliin autosta löytyneen vaihteistovian johdosta.

Joensuussa alkukauden epäonni pyyhittiin kuitenkin kerralla pois ja Järvinen kuittasi haastavassa Itärallissa kolmannen sijan SM3 -luokassa. Mies kuvailee kesäkauden avannutta rallia eräänlaiseksi kestävyys kisaksi, jossa nopeimmat painavat eteenpäin riskirajoilla ja toiset jättäytyvät asteen taka-alalle, tarkkailemaan tilannetta. Järvinen itse kuului juuri tähän ryhmään ja maltillinen sekä nousujohteinen ajo tuotti päivän mittaan tulosta. Miehelle kirjattiin erikoiskokeella 6 luokan SM3 pohja-aika, kun taas päivän pisimmällä erikoiskokeella takkiin tuli sieltä ja täältä,

- paljon on opeteltavaa tässä luokassa, sillä tausta historic ralliauton ratissa on vielä liian vahvasti verissä ja jarrumerkkien kanssa täytyy tehdä töitä. Ihmeen herkästi jalka painuu jarrulle, ehkä siihen pitäisi jonkinlainen rajoitin naru kehitellä. Itse kisa sujui kuitenkin ilman suuria kommelluksia ja nyt lähestytään sitä aluetta missä tiedän vauhdin olevan, kommentoi Järvinen kisan jälkeisiä ajatuksiaan.

SM3 luokan taistelu oli jälleen kovaa ja Joensuun itäpuolella ajettu reitti tarjosi kovavauhtisen tien lisäksi teknisesti haastavia ylityksiä hyppyineen. Kirkkaimman paikan otti tällä kertaa haltuunsa Kiuruveden UA:n Jari Huttunen ja toiseksi ajoi AUK Jämsän äijien Joni Viitala. Ero näihin miehiin kellotaululla ei Järvistä miellytä ja mies suuntaan katseen elokuun lopulla ajettavaan Turun SM ralliin. Ennen sitä keskittyminen kohdennetaan nuottien vakiinnuttamiseen, osa-alue jossa Järvinen näkee itsellään paljon parannettavaa. Onneksi kesä tarjoaa tähän oivan harjoittelu tilaisuuden. Järvisen kartanlukija Vesa Koivunen voi näin ollen varata kesäiltojen ratoksi lyijykyniä sekä nuottivihkoja grillihetkien sijaan.

________________________________________________________________________________________________________________________________________
16.10.2014

Ohrankämmen mestaruuteen HRT- sarjassa

Kauden 2014 Teijo- Talot Historic Rally Trophyn mestaruuteen ajoi Vihtiläinen Jari Ohrankämmen. Pitkän uran HRT- sarjassa ajaneelle miehelle kausi oli poikkeuksellinen. Matka alkoi Saab 96:sen ratissa, jolla otettiin osaa kauden 3/5 osakilpailuihin, näistä tuloksena luokkavoitto. Saabin meno alkoi kuitenkin hyytyä Perniön osakilpailussa ja edessä oli kattava koneremontti autoon, johon osia ei ole saatavilla varaosaliikkeiden hyllystä. Hetken tuumailun jälkeen mies päätti ottaa riskin ja valjastaa alleen aiemmin käyttämänsä auton, jolla oli ajettu useaan luokkavoittoon vuosien varrella. Kyseessä oli legendaarinen Wartburg 353, joka on tullut tutuksi rallikansalle railakkaan menon laatumerkkinä Ohrankämmenen käsissä.

Riskin otto kannatti, sillä voittovauhti säilyi huolimatta luokan ja auton vaihdosta. Jari kommentoi paluun uusvanhan rattiin olleen helpohko, sillä tuntuma Warren ohjastamiseen oli jo veressä. Tämä myös näkyi erikoiskokeiden varrella. Ohrankämmen nakutteli pohja-aikoja erikoiskokeille siihen tahtiin, ettei muille jäänyt ihmetyksen jälkeen kuin sijoituksia 2-6 jaettavaksi. Sama päti myös loppusijoituksissa. Huomionarvoista tilanteessa oli, että Warren alla soraa nielivät siviilimallin kitkarenkaat!

- Auto on luotettava ja kun kone aikoinaan saatiin toimimaan ei ole jäljelle jäänyt kuin ajaminen, kommentoi Ohrankämmen. Tähän tilanteeseen ei kuitenkaan päästy aivan murheitta, sillä ripakopallinen poltettuja mäntiä löytyy tallin nurkista. Kaksitahtisen koneen perusproblematiikkaa, joko liian laihalla tai sitten rikkaalla, koskaan seos ei ole sopiva. Matkaan on mahtunut myös hurjat voltit, jossa autosta oli tulla entinen. Tämä ei kuitenkaan miestä hidastanut, lajin riskit täytyy tiedostaa eikä menneitä saa jättää pään sisälle kummittelemaan. Eikä tässä tapauksessa näin käynyt.

Varmuus ajamiseen kasvoi vuosien varrella ja uurastus lajin parissa on nyt saanut kruununsa, sillä mies vei nimiinsä HRT- sarjan mestaruuden kauden 2014 päätteeksi. Mestaruuden lisäksi matkaan lähti Teijo -Talot talotehtaan upea huvimaja, jossa miehen kelpaa grillata tiimillensä voittopihvit. Jarin tyytyväisyys kauteen meni osapuilleen näin; “sen verran höveliksi täytyy ryhtyä, ettei halvinta alepihviä ole tarjolla.”

Kaudelle 2015 miehellä ei ole todistettavaa, mutta tiimi lupaa kuitenkin olla mukana jatkamassa sitä, mistä tässä kaikessa on kysymys; “Mahtavaa ajanviettoa upeiden autojen sekä hienojen ihmisten parissa… Tästä ei harratus parane!”

________________________________________________________________________________________________________________________________________
28.09.2014

Ryhdikästä menoa Rantarallissa

Teijo -Talot Historic Rally Trophyn toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 27.9 Motonet Rantarallissa. Kilpailun järjestäjä, Naantalin seudun urheiluautoilijat, rakensi kilpailijoille haastavan sekä mielenkiintoisen rallireitin. Päivän aikana kuljettajat saivat ajaa pienemmän kylätien lisäksi kovavauhtisilla osuuksilla, joissa koeteltiin autojen huippunopeuksia sekä miehistön kanttia laskea ns. isoa kovaa. Aikaisemmista vuosista uudistuksen kokenut kuuden erikoiskokeen reitti sisälsi myös asfalttiosuuksia, joka on hieman harvinaisempaa alustaa suomalaisissa rallikilpailuissa.

Päivän nopeinta vauhtia piteli ennakko-odotusten mukaisesti luokassa H9 Ford Escort RS 2000:lla ajava Kimmo Juhannusvuori. Aivan ongelmitta miehen päivä ei sujunut, sillä kilpailu oli katkolla EK 2:lla miesten ajauduttua pitkässä luisussa koluamaan ojanpohjaa. Tekniikkamurheet astuivat myös kuvaan ja auton perästä kuului viimeisillä erikoiskokeilla epämääräisiä ääniä. Pienillä huoltotoimilla perän ongelmat saatiin hallintaan, mutta ajoa oli rauhoitettava maaliin pääsyn takaamiseksi. Luokan sisäisessä taistelussa Juhannusvuoren kovimmaksi kilpakumppaniksi nousi Janne Kanerva Volvo 142:lla. Kanervan päivä oli enne huoltoa sujunut ilman ongelmia, mutta hyvästä ajosta huolimatta Juhannusvuori oli karkaamassa voittoon. Tauolla mies pohti, kykeneekö antamaan painetta Juhannusvuoren suuntaan. Tämä ei kuitenkaan toteutunut odotetulla tavalla, sillä Kanervan matka loppui kesken tekniseen vikaan. Myös “BDA” Escortilla ajava Arto Uusi-Ranta koki keskeytyksen vaihteiston petettyä. Näin ollen Juhannusvuori kuittasi luokkavoiton varmalla erolla jättäen taakseen toiseksi ajaneen Pekka Laaksosen sekä kolmanneksi Juha Pensikkalan.

Luokassa H8 ennakkotunnelmia kisapäivän aamuna kommentoi Pasi Männistön kartanlukijana toimiva Janne Lemponen. Lemponen oli miettinyt valmiiksi sopivia iskulauseita, millä kuljettajasta saadaan ns. kaikki irti. Tarpeen tullen mies lupasi tuumailla; “oot sä joskus kovempaakin mennyt”. Liekö tällainen lause lausuttu jo erikoiskokeen yksi varrella, sillä Männistön meno oli hyvin aggressiivista ja ajolinjat ahnaita. Huollossa Männistö kertoi auton pelaavan hienosti, eikä ylimääräisiä tilanteita ollut syntynyt. Loppupäivän tarkoituksena miehistöllä olisi horjuttaa luokkaa hallinnutta Juha Laaksosta parhaansa mukaan. Laaksonen tuskaili huollossa tekniikkamurheiden kanssa, kytkin ei toiminut kunnolla ja auto oli vuotanut nesteitä ulos. Kaiken lisäksi Laaksonen kertoi olleensa EK 4:lla lähellä kattokerhoa. Mies lupasi kuitenkin tehdä kaikkensa luokkavoiton saavuttamiseksi ja siirsi puheet myös tekoihin. Laaksoselle jälleen luokassa H8 voitto, Männistölle toinen sija ja kolmantena Kari Loppi.

Pienemmissä luokissa mentiin tuttujen nimien tahtiin. Jari Ohrankämmen palasi Wartburgin rattiin luokkaan H1, ajettuaan aiemmat osakilpailut Saab 96:lla. Syy auton vaihtoon oli Saabin keskeneräisessä koneremontissa. Huolimatta auton sekä luokan vaihdosta, sijoitus oli miehelle jo tutuksi tullut ykkönen. Toiseksi tuli Fiat 850:lla Antti Heinänen ja kolmantena Ford Anglialla Sami Henttonen. H2 luokassa voiton vei Leander Matti ja H3:ssa Markku Taipale.

Jari Turtia oli tehnyt kesän aikana auton vaihdon, pysytellen merkkiuskollisesti Wartburgin ratissa. Usean vuoden rallaaminen ykkösluokan autolla alkoi miehen mukaan maistua saman purkan jauhamiselta, joten uutta haastetta lähdettiin hakemaan Seppo Virtaselta hankitusta Warresta. Kuutiotilavuus ja kilpaluokka vaihtuivat alle otetun Warren johdosta luokkaan H7. Aivan kärkivauhtiin ei Turtia yltänyt, mutta kokemus autonvaihdosta oli positiivinen. H7 luokassa voittoon ajoi Leppälahti Jouni, toisena Lappalainen Jussi ja kolmantena Sinkkonen Toni.

Luokassa H4 voiton vei Lasse Koski, H5 Jyrki Putila ja H6 Vesa Rissanen. H10 voittoon ajoi Esa Peltonen, H11 Janne Lindberg, H12 Reijo Hartikka ja H13 Heikki Westerlund.

Teijo –Talot Historic Rally Trophyn sarjapisteissä ei muutoksia Rantarallista aiheutunut. Maksimipisteillä kauden päätösosakilpailuun lähtevät Vesa Rissanen (PiekUA), Heikki Westerlund (LamUA), Janne Lindberg (TerUa) ja Jari Ohrankämmen (TapUA). Jokaisella heistä on koossa 44 pistettä.

Tuuloksessa ajettavassa päätösosakilpailussa ratkaistaan HRT 2014 mestari. Tämän lisäksi arvopalkinnoista vastaava Teijo-Talot talotehtaan lahjoittama autotalli sekä huvimaja arvotaan menestyspisteitä keränneiden kuljettajien kesken. Sarjavoittaja kuittaa automaattisesti itselleen hulppean huvimajan. Historic- kuljettajat toivottavat yleisön tervetulleeksi kannustamaan heitä voittovauhtiin 11.10 ajettavaan Teijo- Talot rallin!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

18.05.2014

Historic Rally Trophyn sorakausi avattiin Perniössä

Teijo- talot Historic Rally Trophyn kesäkausi pääsi vauhtiin, kun sarjan ensimmäinen osakilpailu soralla ajettiin Perniössä Teijo Talot rallissa. Kilpailuun lähti 78 autokuntaa ja luokkien välinen taistelu oli tiukkaa sekuntitaistoa alusta alkaen Varsinais-Suomen äkkiväärillä teillä. Kaunis kesäinen sää toi oman tervehdyksensä rallikansan pariin ja reitin varrelle oli kerääntynyt runsaasti yleisöä seuraamaan eri aikakausilta olevien Historic- ralliautojen suorituksia.

Luokassa H1 voittoon ajoi KYSua:n Jani ja Janne Turtia Wartburg 353:lla. Miesten meno oli varsin näyttävää ja tuloksissa eroa toiseksi tulleeseen Fiat kuljettaja Heinäseen venyi yli kolmen minuutin. Kolmanneksi luokassa ajoi Ford Anglialla Sami Henttonen. Luokan H2 valtias oli tällä kertaa HausUA:n Matti Leander ja Jouni Suorsa Ford Escort 1300 GT:llä. Aikaisemmat osakilpailut nimiinsä vienyt Pasi Koskinen ei saanut iskunpaikkaa ja päätti varmistella sijoituksensa toiseksi

- Ensimmäisellä erikoiskokeella oli ranteet hieman hileessä, auto toimi kuitenkin moitteitta. Tielle noussut pöly haittasi kilvanajoa ja edessä olevien ohittaminen toi sekunteja kelloon, joten lopulta katsoin viisaammaksi varmistella toista sijaa kuin lähteä räyhäämään. Kirimistä kuitenkin jäi, täysi tunnustus luokkavoittajalle, kommentoi Koskinen.

H2 luokassa Fiat 1100:n aivan uudenlaiseen liitoon saanut Juha Mäkitalo sijoittui kolmanneksi. Kartturin pestiä toimittava Ari Pihlajamäki oli tyytyväinen sijoitukseen,

- koneen säätö toi kaivattua tehoa pellin alle ja myös kuljettajan ranteet tuntuivat olleen ruosteettomat. Selvä merkki tästä oli, kun tilanteita alkoi tälläkin hopalla löytymään. Ilmeisesti uudet renkaat toivat luottoa ajoon ja Juhan ensimmäiseksi sorakisaksi tulokseen voi olla vähintäänkin tyytyväinen.

H3 luokassa kirkkaimman pokaalin vei jälleen TapUA:n Jari Ohrankämmen ja Petri Helmikkala Saab 96:lla. Varsin tyylipuhdas suoritus, johon ei näytä löytyvän haastajaa. Luokassa toiseksi sijoittui Elias Kivitalo ja kolmanneksi Juhani Lehtinen. H4 luokan nimiinsä otti jälleen Porschellaan LMM:n Pentti Kauppinen. H5 luokassa nähtiin hieman tiukempaa sekuntitaistelua kolmen kärjessä. Voiton vei LapUA:n Juha Näykki Sunbeam Avengerillaan ja toiseksi sijoittui ÄetUA:n Marko Toivo Toyota Corollalla. Kolmantena Esa Lindroos jääden vain +2,6 s. toiselta sijalta. H6 luokka eteni samankaltaisessa tahdissa ja kolmikko Rissanen, Pulkkinen sekä Raatikainen edellä mainitussa järjestyksessä mahtuivat puolen minuutin sisään. H7 luokassa nopeimman kirin otti KuortUA:N Jouni Leppälahti, jättäen Jussi Lappalaisen reilun puolen minuutin päähän piikkipaikasta. Kolmantena Harri Leino.

Luokassa H8:n VW Golf kuljettaja Juha Laaksonen piti tällä kertaa kapellimestarin puikkoa ja nakutti tuloksiin pohja-aikoja toisen erikoiskokeen jälkeen sitä tahtia, ettei haastajia löytynyt. Huollosta tavoitettu Pasi Männistö ihmetteli miehen vauhtia,

- kyllä tässä voitosta lähdettiin ajamaan, mutta matkaan tuntuu nyt sattuvan kaikki mahdollinen. On käyty pellolla, käsijarru jäi jumiin ja kolmonen ei meinaa pysyä lokerossa. Tarttis tehdä jotain, sen verran kovaa Juha nyt menee. Mutta periksi ei anneta, sanokaa Laaksoselle, että perästä tullaan tai ainakin yritetään.

Männistö sijoitus jäi luokassa toiseksi. Sen verran Laaksonen sisuuntui terveisistä, ettei pohja-aikoja muiden nimiin tullut,

- ei muuten ohitse tule, nyt on sen verran meno päällä. Virheeseen sortuu jos sortuu, sitä ennen ei nosteta.

Laaksonen piti vauhdin päällä ja ajoi lähes minuutin erolla luokkavoittoon. Kolmanneksi sijoittui Aarre Luoto. Luokan kärkinimistä Tommi Järvinen jätti leikin kesken lievän puskavierailun johdosta. Etuvanne otti kivikasasta sen verran päihin, ettei jatkaminen ollut mahdollista. Harmillinen takaisku ensimmäisen erikoiskokeen nimiinsä ottaneelle Järviselle, joka oli matkassa voitto mielessä.

H9 luokan taistelu oli sekuntipeliä. Volvo kuljettaja Janne Kanerva otti lopulta voiton minimaalisella erolla ennen toiseksi sijoittunutta Arto Uusi-Rantaa. Miesten väliin jäi vain + 2,9 s. Kanervan eduksi. Kolmantena luokassa oli Bertil Lindholm. H10 luokassa Esa Peltonen oli omilla minuuteilla jättäen taakseen Suorelan ja Jonassonin. H11 voittoon ajoi Lindberg ja H12 Salo. H13 meni Heikki Westerlundille. Kurt-Ole Ström antoi kuitenkin miehelle kovan vastuksen ja eroa jäi maaliin tultaessa + 19,7 s.

Perniön osakilpailu on paketoitu, nimet historiassa ja seuraava osakilpailu on 27.9 Naantalissa ajettavassa Rantarallissa. Teijo Talot Historic Rally Trophy toivottaa hyvää kesää, odotellaan hetki ja palataan soran roiskeeseen alku syksystä!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

16.02.2014

Teijo- Talot Historic Rally Trophy sarja vieraili Laihialla

Laihialla ajettiin lauantaina 15.2 Teijo- Talot Historic Rally Trophyn toinen osakilpailu. Huolimatta surkeasta talvesta, kilpailu vietiin lävitse ja kisapäivää edeltäneenä yönä miinukselle laskenut lämpötila piti huolen tiepohjien kunnosta. Tiestö kantoi ilman pahempia uria ja kilpailijoiden ihmeeksi rengaskulutus vastasi normaalia talvikeliä. Kisassa ajettiin 5 erikoiskoetta, sillä järvenjäälle rakennettu erikoiskoe jouduttiin perumaan. Tämä ei kuitenkaan himmentänyt osallistujien mieltä ja heidän keskuudesta tuli hyvää palautetta niin reitistä kuin kisajärjestelyistä.

Reittiä lähti selättämään 57 kilpailijaa ja näistä lähes kaikki saavutti myös maalin. Matkan varrelle erinäisistä syistä jäi vain 11 autokuntaa, eli Jämsässä koettua tekniikkamurheiden aaltoa ei tällä kertaa ollut tarjolla. Ulosajoon keskeytti yksi autokunta.

Luokassa H4 Porsche 911:llä ajava Pentti J. Kauppinen luonnehti kilpailua hienoksi kokemukseksi. Jämsässä vaihteisto vauriosta kärsinyt mies oli tyytyväinen ajoonsa ja lukuun ottamatta ek 5:lla sattunutta pientä tilannetta kilpailu sujui moitteitta. Tuloksena oli oman luokan voitto. Toiseksi luokassa sijoittui Lasse Koski ja kolmanneksi Juha Berner. Päivän kovimmat taistelut sekunneista käytiin luokissa H7 ja H11. Kummassakin luokassa ero voittaneen ja toiseksi tulleen välille jäi alle 6,0 sekunnin. Tiukkaa taistoa on näin ollen luvassa jatkossakin, sillä toiseksi tulleet eivät päästä luokkavoittajia helpolla seuraavassa kisassa. Nimet Jarno Grönholm ja Petri Pesu on syytä laittaa muistiin näissä kapinoissa.

Luokan H8 voiton nappasi Juha Laaksonen, jota vauhdittaa VW Golf mk1. Laaksonen ei ollut tyytyväinen aamupäiväänsä ja moitti ek 1:n menneen ns. käsille. Kisaa edeltänyt viikko kului autoa korjatessa ja väsymys painoi, mutta vauhtia löytyi lopulta luokkavoittoon saakka. Sen mies oli myös tavoitteekseen asettanut. Toiseksi luokassa tuli Aarre Luoto, joka ei Laaksosen vauhtiin kyennyt vastaamaan. Hieman yllättäen Jämsässä luokkavoiton napannut Pasi Männistö oli kolmantena, tältä mieheltä odotettiin jotain muuta. Legendaarisessa Hankirallissa tullaan varmasti näkemään toisenlaisen suoritus, sillä vauhdin puute ei tätä herraa vaivaa. Kilpailun nopeinta vauhtia piti Ford Escort rs2000:lla Kimmo Juhannusvuori, joka nappasi voiton luokassa H9. Veljesten vauhdittama Ford toimi tällä kertaa moitteitta ja mies kuittasi nimiinsä yhtä lukuun ottamatta pohjat jokaiselta erikoiskokeelta. Toivoa sopii, että vaihdekeppi pysyttelee paikoillaan jatkossakin, sen verran yleisöystävällistä ajolinjaa oli tarjolla!

Talvikauden viimeinen Teijo- Talot Historic Rally Trophyn osakilpailu ajetaan Hankirallissa 1.3.2014. Lähtö tapahtuu Helsingin sydämestä tuomiokirkon edustalta, kuten historic- sarjan arvolle sopii. Tätä ennen kilpailukalustoon voi tutustua senaatintorilla. Teijo- Talot HRT toivottaa kilpailijat ja yleisön tervetulleeksi mukaan kisaan!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

02.02.20134

Historic Rally Trophy vauhtiin Keski-Suomessa

Kauden 2014 Teijo- talot Historic rally trophy pääsi vauhtiin, kun sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin Jämsän seudulla JMK- rallissa. Kilpailuun starttasi 85 historic- luokituksen omaavaa autokuntaa ja merkkejä oli edustettuna perinteisen fordin lisäksi Saabista Porscheen. Harvinaisempaa kalustoa edusti Lauri Lajusen Triumph vitesse ja Pekka Lehtiön Daf 66 coupé sekä Juha Bernerin Plymouth valiant. Kilpailun reitti kierteli legendaarisilla teillä; suuremmalle yleisölle nimet Hassi, Ehikki ja Urria kertovat paljon. Näiden sorarännien varteen on kiteytynyt huomattava määrä suomalaista autourheilun historiaa. Nyt tätä hienoa perinnettä jatkettiin historic karavaanin nimissä ja reitin varrelle oli kokoontunut mukavasti yleisöä, lapsista vanhempaan väestöön. Upeita tarinoita ja perinteiden siirtoa tuleville polville. AUK Jämsän äijät ansaitsevat hatunnoston järjestelyistä.

Itse kilpailussa nähtiin huomattava määrä keskeytyksiä, joista suurin osa johtui teknisistä vioista. Leikin joutui jättämään kesken lähes kolmannes autokunnista. Haavoittuvaa kalustoa vai laiskottelua rallitallien lattialla? Pikaisen kyselykierroksen antina kuitenkin perinteiset tarinat; kalustoa on huollettu rakkaudella ja ajan kanssa, ainakin jos sitä erehtyy kysymään paremmalta puoliskolta.

Kilpailijoille suurimmat murheet tuotti runsas irtolumi, joka lisäsi herkästi sekunteja kelloon mikäli erehtyi poikkeamaan ajouralta. Luokassa h11 VW golf mk1 autolla kisaava Janne Lindberg soimasi itseään ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Mies kertoi auton kapiinin olleen paikoitellen käsiä täynnä, kun irtolumelle ajautuminen tuotti tilanteita riittämiin. Tästä huolimatta Lindberg oli luokkansa ja koko kisan nopein. Olisiko sittenkin niin, että runsaslukuinen käsien heiluttelu johtui vauhdista? Luokassa 2 Ford escortilla voittoon ajanut Pasi Koskinen oli tyytyväinen päiväänsä. Kartturina toimiva Taru Loppi kertoi ensimmäisen erikoiskokeen äänimaailman olleen painokelvoton, mutta vauhdin löydyttyä pulinat olivat jääneet pois. Koskinen otti balsamia edelliskauden päätös osakilpailun haavoille, jolloin luokkavoitto jäi ojan pohjalle.

Luokassa 3 voittoon ajoi Saab 96 V4:lla Jari Ohrankämmen. Tämä herra ilmoitti heti alkuunsa, ettei autossa tarvita kuin etuveto ja vapaakytkin, jolloin vauhti on kohdallaan. Aikaisempina vuosina mainetta Wartburgin ratissa niittänyt Ohrankämmen koki olleensa hieman ruosteessa, mutta pienellä rengasmuutoksella auto tuntui pysytelleen paremmin tiessä ja omaa vauhtia lähdettiin mittaamaan kisan loppua kohden. Paljon alkukaudesta puhetta herättänyt renkaiden kuluminen oli kuljettajien mukaan perinteisellä tasolla. Ennen kisaa satanut lumi ja jäiset tienpohjat takasivat normaalit talvirallin olosuhteet

Seuraavan kerran Teijo- talot Historic rally trophyn kilpailijat ottavat mittaa toisistaan lakeuksien keskellä, 15.2 Laihialla ajettavassa osakilpailussa. Historic rally trophy sarja toivottaa kaikki tervetulleeksi pohjanmaalle ja ”sanomma notta nährähän raitilla!”

________________________________________________________________________________________________________________________________________

18.01.2014

Kausi 2014

Uusi vuosi ja jälleen uudet kujeet. Kaudella 2014 Sutipro suuntaa katseensa objektiivin lävitse Historic rally trophyn äärelle. Sarjatiedottajan tehtävät rajaavat kuvauskalenteria entisestään ja rallin SM -osakilpailujen kuvaukset suoritetaan vain ennalta sovitusti. Näillä näkymin kuvauskalenteriin mahtuu talven osalta vain Mikkelin osakilpailu, joten ole ajoissa matkassa, mikäli haluat varmistaa kuvamateriaalisi kyseisestä osakilpailusta. Tämän lisäksi omaa vauhdinjanoa sammutetaan edelleen V1600 -auton ratissa sorateiden roiskeessa ja kilpailukausi aloitetaan RJSM Peurungasta. Vauhtia tullaan mittaamaan mm. Valokuun kuvaajaa Kari Kaistista vastaan. Mitä tämä kertoo rallikuvaajien vauhdinnälästä, mene ja tiedä? Varmaa on, ettei kumpikaan tule pysähtymään ajovirhettä lukuunottamatta sille ammattikatsojien parhaalle paikalle…

Hyvää kilpailukautta 2014 kaikille sarjaan, luokkaan tai tehtävään rallin parissa katsomatta!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

29.09.2013

SM -sarja 2013 paketissa ja mestaruudet jaettu!

Kausi 2013 rallin SM -sarjassa saatiin päätökseen Pirkanmaalla ajetussa Castrol rallissa. Vahvasti mestaruuden syrjässä ollut Juha Salo varmisti jo 8. kerran suomenmestaruuden, ajettuaan ns. turvanuotilla läpi kisan. Salolle riitti sijoitus yhdeksän joukossa varmistamaan suomenmestaruuden. Sijoitus SM1 -luokassa oli herralle seitsemäs, yksi mestaruuksista on nuorten luokasta. Itse kilpailun voittoon ajoi Saarijärven Jarkko Nikara jättäen taakseen Viron Karl Kruudan. Näiden herrojen alla oli Ford fiesta S2000. Kolmantena maaliin kurvaili sarjan konkari Ari Vihavainen Mitsubishi lancer WRC:lla keräten kilpailusta korkeimmat sarjapisteet. Tämä ei kuitenkaan riittänyt mestaruuteen, mutta Vihavainen oli tyytyväinen takana olevaan kauteen. Miehen mukaan meno maittoi ja tulipa laitettua nuoremmille kampoihin todenteolla. Tuloksena sarjan hopeamitali. Hatunnoston lisäksi kumarruksen arvoinen suoritus! Luokan pronssimitali menee Alavuden Teemu Asunmaalle, joka naputteli pitkin kisaa hienoja erikoiskoeaikoja.

SM2 -luokassa suomenmestaruuden vei nimiinsä Oulun Jussi Vainionpää kartturinaan Mika Juntunen. Mestaruus ei tullut helpolla, sillä mies koki epäonnea auton petettyä vetoakseli vian myötä perjantain lenkillä. Lauantaina matka kuitenkin jatkui “superralli” -säännöllä. Miehen pahimman uhkaajan Esa Ruotsalaisen sijoituttua kilpailussa toiseksi Marko Männyn viedessä voiton, mestaruus varmistui Vainionpäälle. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Mika Korvola. Ruotsalainen vei kuitenkin nimiinsä SM -hopeaa ja se on loistava suoritus SM -sarjan ensikertalaiselta. Pronssille mestaruustaistelussa sijoittui Hyvinkään Niko Veikkanen, joka joutui käymään sijoituksesta tiukkaa taistoa Henri Kolsin kanssa. Kolsin kilpailu päättyi keskeytykseen kuudennella erikoiskokeella, joten Veikkasen täytyi tämän jälkeen ajaa turvallisesti maaliin varmistaakseen sijoituksensa, jonka nuori mies myös teki.

SM3 -luokassa Jämsäläinen Joonas Lindroos otti ja teki sen mitä tältä odotettiin. Jälleen kerran yksi suomenmestaruus nimiin, vaikka kilpailussa koettu tekninen vika avasi mahdollisuuden sarjan hopea mitalistille Samuli Vuorisalolle. Lindroos pääsi kuitenkin jatkamaan matkaa ja ilman miehen keskeytystä, ei nuorella Vuorisalolla kultakantaan ollut mahdollisuutta. Vuorisalo on 19 -vuotias SM -sarjan ensikertalainen ja hopeaan oikeuttanutta sijoitusta voi pitää suorituksena, joka tullaan noteeraamaan tulevaisuudessa. Luokan voitto Castol -rallissa meni pitkin kautta epäonnea kokeneelle Jaro Kinnuselle. Sijoitus ei tyydyttänyt miestä, sillä kiikarissa oli kauteen lähdettäessä mestaruus. Toiseksi sijoittui Henri Tuomisto jättäen taakseen kolmannelle sijalle Henri Haapamäen. Sm -sarja on nyt paketissa ja ensi vuonna katsotaan, kuka pysyy sanoissa ja kykenee haastamaan sarjan voittajat!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

24.09.2013

SM kausi paketoidaan tulevana viikonloppuna

Tampereen seudulla ajettavassa SM Castrol -rallissa tulevana viikonloppuna riittää yleisölle katseltavaa. Kyseessä on kauden viimeinen osakilpailu ja paluun pirkanmaalle tekevä SM –sarja on houkutellut kilpailijoita mukaan kiitettävästi. Edellisestä SM –rallista Tampereella on vierähtänyt jo reilusti yli kymmenen vuotta, joten paluu pirkanmaalle on tervetullutta. Kyseinen kilpailu pystyy tarjoamaan reitilleen erikoiskokeita, joita on ajettu myös suurajojen aikaan. Kilpailun startti tapahtuu perjantaina Särkänniemen edestä, josta suunnataan kahteen kertaan ajettavalle erikoiskokeelle. Jälkimmäinen näistä ajetaan pimeässä. Lauantaina on vuorossa vielä 7. erikoiskoetta ja reitille kertyy pituutta yhteensä 107 kilometrin verran.

Suomenmestaruuden ykköstitteli on tässä vaiheessa vahvasti Juha Salon käsissä, eikä mies tule tavoittelemastaan 8. mestaruudesta helpolla luopumaan. Salo on palaamassa kultakantaan edellisvuoden hopean jälkeen, mutta kuten aina, rallissa tilanteet voivat muuttua hyvinkin äkkinäisesti. Salon haastaja Vihavainen on pisteissä melko kaukana, mutta kaikki on mahdollista. Tämän Vihavainen sekä Salo saivat kokea edellisessa kisassa, kun Salon auto ei suostunut liikahtamaan lähtöviivalta ja tuloksena oli kilpailusta sulkeminen. Vihavainen ei kuitenkaan kyennyt kääntämään tilannetta edukseen lievän ulkoilun seurauksena. Näillä eväillä kokeneet kilpakumppanit tulevat ajamaan rallia toistensa toimia tarkkaillen. Pronssimitalin osalta kilpailu on täysin auki. Siitä lähtevät taistelemaan Joni Nikko, Teemu Asunmaa ja edellisen kisan yllätysvoittaja Timo Mäenpää.

SM2 –luokassa pistejohtoa pitelee Jussi Vainionpään ja Turun osakilpailun voittaja Esa Ruotsalainen hengittää niskaan. Myös kolmantena olevalla Henri Kolsilla on mahdollisuudet mitalijahtiin. Pitkin kautta keskeytyksistä kärsinyt Marko Mänty voi sekoittaa pakkaa, viemällä jaossa olevia pisteitä nimiinsä. Nopeuden puutteesta miehen kohdalla ei voida puhua.

SM3 –luokan ehdoton kestosuosikki Joonas Lindroos on tällä hetkellä tukevassa pistejohdossa. Sarjan tulokas, toisena oleva Samuli Vuorisalo lähtee hakemaan Lindroosin päänahkaa. Mikäli Lindroos pitää rekinsä tiellä eikä teknisiä ongelmia tule, voitto on Vuorisalolle työn takana. Pisteissä Vuorisaloa lähellä olevat Haapamäki ja Pinomäki tulevat varmasti hakemaan kauden päätökselle parasta mahdollista sijoitusta, joten Vuorisalolla riittää tarkkailtavaa suuntaan jos toiseen. Kahdessa kisassa epäonnea osakseen saanut Jaro Kinnunen lähtee tavoittelemaan pronssia, mutta Vuorisalon epäonnistuessa myös Kinnusella on mahdollisuus hopealle.

Mitä muuta Tampereella on tarjottavana? Ainakin poikkeuksellisen hieno kilpailukeskus aivan Särkänniemen vieressä, ruotsalaisen Volvo Original Cupin kilpailijoita, Jussi Välimäen osallistuminen historic -luokan Sunbeam avenger autolla, ensiesiintymisen sm –sarjassa tekevä R5 luokiteltu Ford fiesta Kari Hämäläisen käsissä ja legendaariset erikoiskokeet. Eikä unohdeta itsensä satuttamisen taitajaa, Duudsonien Jarppia, joka istahtaa Volvoon “crazy” Miken kartturiksi. Siinä jo useampia syitä lähteä seuraamaan kilpailua paikan päälle. Se on moro, nähdään Tampereella!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

10.08.2013

J-M Latvala Lahden historic em- osakilpailun voittoon

Ennakkoasetelma Lahdessa ajettuun kilpailuun oli selvä. Voittajan viitta asetettiin VW motorsportin tehdaskuljettana toimivalle Latvalalle. Veikattavaksi jäi vain se, kestääkö miehen ohjastama Audi Quattro ja miten suureksi ero kasvaa kakkoseksi ajavaan. Kisa ei tarjonnut tältä osin yllätyksiä ja miehen meno oli odotusten mukaista. Latvala ajoi jokaiselle erikoiskokeelle pohjat, jättäen muut taistelemaan sekunneista keskenään. Ykköspaikka oli herran alusta alkaen ja miehen ero toiseksi Lancian 037:lla ajaneeseen Valter Jenseniin oli lopulta lähes 5 minuuttia. Kolmanneksi yleiskilpailussa sijoittui Ville Silvasti, mutta miehen kilpailu suoritus päättyi teknisessä tarkastuksessa hylkäykseen. Tämä johdosta kolmannelle sijalle nousi Mats Myrsell jonka ajokkina oli Porsche carrera rs. Kisassa lauantai-aamuna toista sijaa hallussaan pitänyt Mika Turkki ajoi teknisen vian vuoksi ulos ek 10:llä. Auto ja miehistö otti sen verran siipeensä, ettei jatkaminen ollut mahdollista.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

23.03.2013

2. Ovisepät ralli

Keski-suomen sorateillä riitti jälleen säpinää, kun Joutsan seudulla ajettiin järjestyksessä 2. Ovisepät ralli. Kilpailu toimi SM- osakilpailuna nuorille ja naisille. Kilpailu toteutettiin jälleen monimuotoisena ja muilla osallistujilla oli mahdollisuus kokeilla reittiä joko nuotista tai ennakkotutustumattomana kilpailuna. Vaativat sorarännit asettivat hienon haasten kuljettajille ja jälleeen nähtiin lennokasta menoa sekä tiukkaa vääntöä sekunneista. Nuorten puolella voittoon ajoi Konginkankaan Raimo Kovanen jättäen taakseen toiseksi sijoittuneen Lempäälän Jussi Saarisen + 1,6 s. erolla. Sarjan pistekärjessä oleva Janne Seluska ajoi kolmanneksi jääden jo + 40,7 s. voittajasta. Seluska kärsi reitin varrella teknisistä ongelmista, eikä mies muutenkaan ollut ajoonsa tyytyväinen. Naisissa voittoon ajoi Kirsi Sjölund ja toisena maaliin hurautti Mia Lainpelto. Eroa kaksikolle syntyi + 53,6 s. Kolmanneksi naisissa ajoi Elina Valtaala. Sari Lääti kärsi ongelmista ja joutui lopulta keskeyttämään kilpailun kolmannelle erikoikokeelle.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

23.03.2013

78. Päijänteen ympäriajo

Tarve kuvauskaluston ulkoiluttamiseen kasvoi niihin mittoihin, että ensiapua pitkäksi kasvaneeseen kuvaustaukoon haettiin kaksipyöräisten parista. Legendaarinen Päitsi ajeltiin jo 78. kertaa ja yleisöä oli saapunut runsaasti reitin varteen. Kaikki tämä oli allekirjoittaneella täysin uutta ja tarkoituksena oli viettää vain mukava päivä ulkoilmassa moottoriurheilun parissa. Yllättäen sitä kuitenkin huomasi viihtyvän lajin parissa ja ennakkoluulot karisivat romukoppaan. Hatunnoston paikka kaikille osallistujille, sillä aivan rimpuloiden touhua tämä ei ole. Monenmoista lausahdusta kuului ohiajavien suusta ja paikoitellen näki kuljettajia, joiden olisi kannattanut harkita leikin kesken jättämistä. Mutta kuin uhalla matkaa jatkoivat nekin, joiden voimat eivät näyttäneet piisaavan edes pyörän ylös nostamiseen. Jonkinsortin Evel Knievel täytyy tämän porukan rinnassa sykkiä! Sutipro kävi vierailemassa MK 8 Haapakoskella sekä MK 10 Oravasaaressa, näistä kuvia galleriassa.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

23.02.2013

Vaakuna rallissa yllätyksiä ja pettymyksiä

Mikkelin seudulla ajettu Vaakuna ralli sai mielenkiintoisen alun, kun Mäntyharjulainen Ari Vihavainen näytti nuoremmilleen mitä on luvassa. Vihavainen lähti matkaan Mitsubishin WRC- versiolla tykittäen kisan avanneella Ylätjoen erikoiskokeella 10,9 s. pohjat ennen Joni Nikkoa. Asetelma kuitenkin muuttui täysin raviradalla ajetulla yleisöerikoiskokeella, jossa Vihavainen töpeksi pariin otteeseen menettäen johtoasemansa ja päätyen kahden ek:n jälkeen neljännelle sijalle. Piikkipaikan perjantaina kuittasi Mikkeliin yllättäen ilmoittautunut Jari Ketomaa, jolla oli allaan Hiltuselta lainattu S2000- luokan Skoda fabia. Juha Salo kurvaili tarkkailu asetelmiin lauantain lenkkiä varten ajaen toiseksi ja kolmantena oli Joni Nikko. Kärkikolmikko mahtui kymmenen sekunnin sisään. SM2- luokassa saatiin perjantaina kärkipaikalle yllättäjä Veli-Pekka Karttunen, Suonenjokelainen 19- vuotias ensimmäistä nuottikisaansa ajava nuori mies. Itsevarmuutta uhkuva kuljettaja, joka varmasti herätti huomiota ajaen näyttävästi Renault Cliollaan. Karttusen vanavedessä seurasi Marko Mänty ja Esa Ruotsalainen. SM3- luokassa kilpailu ajasta alkoi tiukasti Korhosen ja Kinnusen päädyttyä perjantain tuloksissa samalle ajalle. Parivaljakkoa seurasi kolmantena Lindroos ja neljäntenä Pinomäki.

Lauantaina kilpailu starttasi monelle tutulla Kovalan erikoiskokeella. Yllätys seurasi heti, sillä Ketomaa menetti johtoasemansa ajaen pätkällä penkkaan sillä seurauksella, että edessä oli auton putsaaminen lumesta. Tarkkailuasetelmiin perjantaina jäänyt Juha Salo iski itsensä johtoon ja toisena seurasi Nikko häviten + 3,9 s. Salolle. Vihavainen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa, jääden kolmanneksi, mutta vain seitsemän sekunnin päähän kärkipaikasta. SM2- luokassa Mänty otti johto paikan ja toisen seurasi yllättäjä Karttunen saaden kintereilleen Jussi Vainionpään. SM3- luokkaa muokkasi Lindroosin vaihdekepin siirtyminen eläkkeelle ja luokan järjestys oli iltapäivään siirryttäessä Korhonen – Kinnunen – Pinomäki. Lindroos pohti tässä tilanteessa kaivanneensa useampaa vaihdetta käyttöönsä, kuin lokeroon jääneen nelosen.

Mikkelin kilpailu päättyi kovasta vastustuksesta huolimatta SM1:ssa Juha Salon ja Marko Salmisen juhlaan. Painetta Salolle antoi toiseksi ajanut pari Vihavainen – Vainikka, joiden matkaan mahtui monenlaista hämminkiä. Tämä toi hienoa piristystä kisaan, sillä helpolla Salo ei voittoaan saanut. Kolmanneksi ajanut pari Nikko – Ottman avasi pistetilinsä tunturin keskeytyksen jälkeen. Mies ei ollut ajoonsa täysin tyytyväinen, sillä vierailu penkassa verotti aikaa liikaa, eikä tavoite Vihavaisen tavoittamisesta täyttynyt. Kovaa siihen olisi täytynyt mennäkin, sillä Vihavainen laittoi kuin malliksi päivän viimeiselle pohjan ajan. Jari Ketomaa päätyi lopulta neljännelle sijalle ja mies on näillä näkymin lähdössä parantamaan sijoitustaan Joensuuhun.

SM2:ssa voittoon ajoi Vainionpää – Juntunen ja toiseksi tuli Ruotsalainen – Ruotsalainen jääden voittajalle + 18,2 s. Luokan yllättäjä Karttunen – Luhtinen kärsi auton käyntiongelmista ja lopulta peli oli selvä ek 6:n puolivälin jälkeen, kun auto karkasi käsistä päätyen nurin. Kisaaminen sijoituksista kolmella pyörivällä renkaalla oli mahdotonta, mutta sitkeää kilpailuhalua osoittaen herrat raahautuivat kohti maalia. Kolmanneksi ajoi parivaljakko Lavio – Altti. Neljäntenä kisassa olleen Kolsin kilpailu meni pilalle, kun mies jäi ek:n tukkineen auton aiheuttamaan sumppuun, tippuen sijalle 11:sta. Aikahyvitystä miehelle ei sääntöjen mukaan tässä tilanteessa laskettu.

Myös SM3- luokan kilvanajoa haittasi erikoiskokeelle kuusi syntynyt suma. Lopputuloksissa Juho Annala kartturina Tuukka Shemeikka kruunattiin voittajaksi. Toiseksi sijoittui Vuorisalo – Hellsten ja kolmanneksi Kauppinen – Halttunen. Voittoa kohti ajanut Kinnunen kärsi sumasta siinä määrin, että voitto vaihtui loppupään sijoituksiin, kuten myös Lindroosilla, Korhosella ja monella muulla. SM3- luokan pistetilanteeseen tuli näin ollen myllerrystä. Seuraavan kerran SM- sarjan sijoituksista ajetaan Joensuussa ja kilpailu tulee päättämään sarjan talvikauden.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

15.02.2013

Mikkelissä SM- sarjan seuraava koitos

Tunturin pölyjen laskeuduttua Sm- sarjan toinen osakilpailu ajetaan kaksipäiväisenä koitoksena Mikkelissä. Kyseinen ralli edustaa tällä hetkellä monella eri osa-alueella parasta antia, mitä SM- sarjalla on tarjota niin rallitiimeille kuin yleisölle. Kilpailun reitti on haastava ja nopeatempoinen eikä yleisöä ole unohdettu. Järjestävältä taholta tällainen suoritus mitä vuosien varrella on nähty, ansaitsee ison hatunnoston. Viime vuoden parhaaksi osakilpailuksi valittu SM-ralli olisi ansainnut sen jo aiemmin.

SM1- luokassa kisa lähtee käyntiin totutulla kaavalla. Tunturista parhaan pistepotin vienyt Juha Salo starttaa reitille ennakkosuosikin viitta harteillaan ja tulee saamaan haastetta jälleen pohjanmaan Joni Nikolta sekä Mikkelin omalta pojalta Jussi Tiippanalta. Kuvioista ei voi laskea ulos Ari Vihavaista, jonka vauhti on pysynyt kärkipäässä jo vuosia. Vihavainen pitää tällä hetkellä toista sijaa pistetaulukossa, eikä tule olemaan helpoin mies voittaa lähellä kotimaisemiaan. Vauhtiaan uudelle tasolle nostanut Mattias Therman S2000:lla fiestalla on myös kysymysmerkki, jonka vauhtia tulee moni tarkkailemaan. Tunturissa keskeyttämään joutunut Therman oli nousemassa unelmatulokseen ajaessaan kohti kolmatta sijaa. Haastajien joukkoon voidaan laskea myös Teemu Asunmaa, joka lähtee vasta toiseen kilpailuun nelivetoisten kärkiryhmässä. Tähtien ollessa oikeassa asennossa, nuori mies Alavudelta voi yllättää. Tunturissa vauhtia oli ylitse odotusten.

SM2- luokassa kisaa sijoituksista käydään jälleen hienossa asetelmassa. Kärkikolmikon muodostaa Jussi Vainionpää, Marko Mänty ja Henri Kolsi. Jokaisen alta löytyy Hondan type- R eikä ole mahdottomuus, etteikö Mikkelissä SM- pistelista saisi uutta järjestystä. Tunturissa auton käyntihäiriöistä kärsinyt Mänty tulee varmasti antamaan toisenlaisen haasteen Vainionpäälle, joka sai aikojen perusteella ajaa napapiirillä helppoon voittoon. Huomionarvoista oli ensikertaa SM- sarjassa ajaneen Henri Kolsin sijoitus kolmantena, jonka kisaan tunturissa mahtui yhtä ja toista. Joukosta ei voi laskea pihalle myöskään Esa Ruotsalaista, jonka matka tunturissa katkesi erikoiskokeelle pöllähtäneeseen tukkiin. Tähän joukkoon liittyi myös Tomi Vilenius, joka pitemmän linjan rallimiehenä on varteenotettava haastaja luokassa.

SM3- luokassa Jämsän Joonas Lindroos on mies, jonka vauhtia on nähty monessa eri luokassa vuosien varrella, aina kärkipaikoilla ja mestaruuksien voittajana. Lindroos tulee olemaan ennakkosuosikki, jota hiillostamaan lähtevät Kalle Pinomäki sekä Jaro Kinnunen. Tiukkaa vääntöä sijoituksista voidaan ennakoida, sillä Annala, Lahti ja Haapamäki voivat hyvinkin sekoittaa pakkaa.

Tulossa on jälleen mielenkiintoinen seikkailu ojien välissä Mikkelin seudulla ja kilpailun kulkua on helppo seurata. Yleisöä hemmotellaan mm. radiolähetyksellä, jota voi seurata netissä osoitteessa www.ralliradio.fi mikäli paikanpäälle ei ole mahdollisuutta lähteä. Isäntinä aalloilla toimii tänä vuonna Toni Lindqvist apunaan maastossa Jussi Nurmela ja Mika Aro. Livelähetyksiä on myös luvassa, klikkaamalla TÄSTÄ pääset seuramaan rallia reaaliajassa erikoiskokeilta 2 ja 5.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

26.01.2013

Juha Salo vaikeuksien kautta voittoon tunturissa

Napapiirin tuntumassa ajetussa Arctic Lapland rallissa koettiin yllätyksiä ja voittoon ajoi lopulta Juha Salo, joka palasi kultakantaan kauden avauksessa. Kilpailu starttasi perjantaina ja alusta alkaen vauhtiaan suomalaisille näytti Skoda fabia S2000:lla ajanut Andreas Mikkelsen kasvattaen eroa n. puoleen minuuttiin yötauolle siirryttäessä. Salo piti tiukasti toista sijaa, mutta Mikkelsenin hajotettuaan autoaan lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella, pääsi Salo kuittaamaan piikki paikan itselleen. Kisa oli kuitenkin saada myös Salon kannalta ikävän lopun vaihdelaatikon temppuilun vuoksi. Salon ja kartanlukija Salmisen valmistautuessa keskeytykseen, autosta löytyikin vielä muutama toimiva vaihde, joilla kaksikko nilkutti huoltoon saakka. Huoltohenkilöstö teki hirmuisen suorituksen saatuaan vaihteiston vaihdettua sallitussa aikarajassa ja näin parivaljakon kisa jatkui menestyksellisesti. Juha Salo kirjasi itselleen jo neljännen voiton tunturista ja otti kauden avauksesta täyden pistepotin. Toiseksi ajanut Mikkelsen ei kerää SM- pisteitä, joten toiseksi pisteissä nousee Ari Vihavainen ja kolmenneksi Mikko Lehesaari.

SM2- luokassa nähtiin myös tiukkaa vääntöä, kun voittoon ajoi OUA:n Jussi Vainionpää kartturinaan Kaj-UA:n Mika Juntunen. Kaksikko joutui välillä luopumaan johtoasemasta auton muututtua vajaatehoiseksi lumipenkan pöllytyksen jäljiltä. Vainionpää otti kuitenkin kärkipaikan takaisin ajaen hurjat 44,5 s. pohjat lauantaiaamun ensimmäiselle erikoiskokeelle. KauhUA:n Marko Mänty ei tätä eroa kyennyt kuromaan, joten Vainionpää pystyi varmistamaan voittonsa turhia riskejä ottamatta. Eroa maaliin tultaessa oli lopulta yli 3 min. Männyn tappioksi. Kolmanneksi luokassa ajoi parivaljakko Henri Kolsi – Antti Linnaketo. SM3- luokassa voittajaksi nousi Joonas Lindroos, joka hallitsi kisaa lähes alusta alkaen ja otti kartturina toimineen Pasi Kilpeläisen kanssa hienon voiton. Auton vaihdon Renaultiin tehnyt Kalle Pinomäki jäi maaliin tultaessa + 3,04 min. Syynä suureen eroon oli juuttuminen kanssa kilpailijan taakse sekä tielle noussut lumipöly, joka heikensi näkyvyyttä todella paljon. Kolmanneksi luokassa ajoi Peugeotin 208 R2:n tälle kaudelle vaihtanut Jaro Kinnunen.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

19.01.2013

Arctic Lapland rally 25-26.01.2013

SM- sarja starttaa tulevaan kauteen Rovaniemen seudulla ajettavassa tunturirallissa. Jo legendaksi muodostunut kauden aloituskilpailu on jälleen houkutellut hienon määrän osanottajia paikalle. Vaativia erikoiskokeita lähtee selättämään 122 autokuntaa ja nimekkäimpänä tähtenä kilpailuun on ilmoittautunut norjalainen Andreas Mikkelsen. Kyseinen herra lähtee taittamaan lapin teitä Skoda Fabia S2000:lla, vaikka miehen työmaa kaudella 2013 tulee olemaan VW motorsportin alaisena WRC Polon ratissa. Toinen mielenkiintoinen osallistuja on kauniimpaa osapuolta edustava ukrainalainen Inessa Tushkanova, joka on itänaapurin puolella yksi tunnetuimpia etusivun esiintyjiä. Vuodesta 2006 saakka kilpaillut kaunotar voi jättää jälkensä tunturirallin historiaan. Kilpailu tulee tarjoamaan mielenkiintoista seurattavaa yleisölle monessa eri muodossa, sillä mukana on niin vanhempaa WRC- kalustoa kuin S2000- luokan autoja perinteisten äNNäläisten rinnalla.

SM1- luokassa voittoa tavoittelee kestosuosikki Juha Salo kartturinaan Marko Salminen. Salon tavoite lienee selkeä, neljäs voitto tunturista. Haastetta miehelle lähtee heittämään mm. Juha Nikko, Ari Vihavainen ja Jukka Ketomäki. Edelliskauden komeetta Esa-Pekka Lappi ja pronssimitalisti Riku Tahko jättävät tämän kauden väliin, joten tunkua Salon haastajaksi tulee varmasti riittämään. SM2- luokassa puhaltavat uudet tuulet, sillä kauden päätteeksi etuvetoisissa jaetaan sekä SM2, että SM3- luokassa suomenmestaruudet. Näin saadaan edelliskauden sekava pistelaskujärjestelmä yleisölle selkeämmäksi eikä luokkien välisellä taktikoinnilla ole enää mahdollisuutta vaikuttaa kauden lopputuloksiin. Etuvetoisissa tullaan jälleen näkemään hienoa taistelua. Merkille pantavaa on Jaro Kinnusen uusi menopeli Peugeot Sportin 208 R2 ja Kalle Pinomäen luokan vaihto SM2- ryhmään. Luvassa on jälleen elämyksien täyttämä kilpailu, kuvia ja tunnelmia paikanpäältä luvassa. SM- sarja 2013 on valmis starttiin!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

18.12.2012

Hyvää joulua ja bensan katkuista vuotta 2013!

Kuvaukset vuodelta 2012 päättyivät jälleen pohjanmaa ralliin, joka tällä kertaa näytteli osaa F- cupin toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Kilpailu ajettiin jo lokakuussa ja sutipro suuntasi matkan paikan päälle turisti ajatuksella. Jälleen hieno kisa hyvin järjestetyissä puitteissa Pohjanmaa ralli ry:ltä!

Vuosi 2013 on kuvausten kannalta poikkeuksellinen, sillä tarkoitus on syventyä moottoriurheiluun jälleen harraste tasolla. Historic- luokassa ajeltiin vuonna 2011 2t Saab 96:lla ja kipinä ajamiseen jäi kytemään siinä määrin, että talliin on nyt hankittu V1600- luokan Peugeot. Tätä “ranskan rapeaa”on tarkoitus lähteä käskyttämään yhdessä Pasi Toivolan kanssa ja tämä tulee tietysti näkymään kuvauskalenterissa.

Tarkoitus on edelleen kulkea SM- karavaanin mukana, mutta muiden sarjojen osalta kuvaukset suoritetaan vain sopimuksen mukaan. Legendaarisesta Tunturi- rallista lähdetään jälleen liikkeelle, joten nähdään kisa paikkakunnilla joita on uudistettu tulevalle kaudelle sopivasti. Sutipro toivotta rauhallista vuodenvaihdetta kaikille sarjaan tai kuutiotilavuuteen katsomatta! Nähdään siellä ja täällä sorateiden roiskeessa… Siihen saakka rauhallista joulunaikaa ja vuodenvaihdetta!
________________________________________________________________________________________________________________________________________

22.09.2012

Tiukkaa vääntöä Salon seudulla

Vuoden 2012 HRT -sarjan mestaruus ratkaistiin Teijo -talot rallissa Salon seudulla. Sarjajohtajan päänahkaa lähti metsästämään joukko kuljettajia, joilla oli vielä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen ja pikaisen kysely kierroksen tuloksena kuljettajien tavoitteet olivat selvät; luokkavoitto ja mahdollisimman kova sijoitus yleiskilpailussa. Kilpailu starttasi kisakeskuksena toimineen Teijo -talot tehtaan kulmalta ja ratkaisun hetket nähtiin heti EK 1:n kahdella ensimmäisellä kilometrillä. Lähimpänä Hannosta ollut Tuomo Liukkonen koki jälleen teknisen vian, vaihdelaatikon muuttuessa yhtä lokeroa köyhemmäksi kolmosen lopetettua työnteon. Liukkonen yritti rimpuilla siipirikolla escortilla sen minkä pystyi, mutta kisa oli jätettävä kesken sen jälkeen, kun autosta tuli kaksi vaihteinen ykköspykälän liityttyä myös vapaaseurakuntaan.

Tommi Järvisen kilpailu oli myös selvä jo ensimmäisen EK:n alussa.Bensapumppu vaihdettiin edellisiltana ja “uusvanha” osa ei jaksanut ruokkia avengerin konetta vaaditulla tahdilla. Vauhtiin päästyää Järvinen ei malttanut hellittää kaasupolkimelta tarpeeksi ajoissa, vaan luotti vedon riittäävän pitkän kirraavan mutkan päähän. Leveäksi lipsahtanut linja kostautui armottomasti ja Järvinen päätyi kyljelleen pöpelikköön. Auto sai rytinässä vain kosmeettisia haittoja, mutta bensapumpun ongelmat aiheuttivat lopulta keskeyttämisen. Hienon alkukauden jälkeen Järvinen kertoi tuumailleensa, ettei tämä näin helpolla voi mennä. Eikä se sitten mennyt…

Yleiskilpailussa voittoon ajoi LamUA:n Esa Peltonen Toyota starletilla. Peltonen selätti reitin ajassa 0:36:00 jättäen toiseksi sijoittunutta ruotsin Tony Janssonia +6,3 s. Kolmanneksi kilpailussa hurautti LahUA:n Pekka Laaksonen. Eroa kärkimieheen syntyi +7,7 s. Kauden 2012 mestariksi HRT -sarjassa kruunataan JyvUA:n Tuomo Hannonen, joka vei Ford escort 2000:lla saalistetulla pistepotilla rallimökin kotiin viemisiksi. Hannonen otti kilpailussa oman luokkansa voiton ja sijoittui yleiskilpailussa sijalle 11. Sutipro onnittelee voittajaa ja kaikkia kaudella 2012 menestyneitä kuljettajia! Hienoa vääntöä nähtiin pitkin kautta…
________________________________________________________________________________________________________________________________________

19.09.2012

HRT 2012 –sarjan loppu häämöttää, kenen kivijalka saa täytettä päällensä?

Liukkonen, Järvinen ja Hannonen. Siinä kolme miestä, joiden menoa kannattaa seurata tulevana viikonloppuna Salon seudulla ajettavassa Teijo talot rallissa. Kisassa ratkaistaan tämän vuoden HRT -mestaruus sekä suomalaisen rallihistorian makein palkinto; oma rallimökki. Kyseiset herrat ovat tiukasti kiinni mökin avaimissa ja Hannonen tulee saamaan kovan vastuksen kilpakumppaneiltaan.

Liukkonen ja Järvinen lähtee kilpailuun pistetilanteessa, jossa Hannonen (86 p.) pitää kärkipaikkaa 9 pisteen turvin, ennen HAU:n Liukkosta (77 p.). TeisUA:n Järvinen (69 p.) lähtee kisaan 17 pisteen erolla Hannoseen ja mies kuittaa tilanteen olevan siinä määrin hankala, että se vaatii ”kovat piippuun” ja rutkasti onnea, sillä mestaruus ei ole enää omissa käsissä. Järvisen hienosti käyntiin lähtenyt kausi sortui tekniikkamurheiden parissa painimiseksi, jolloin nopeana kuljettajana tunnettu mies tipahti pisteissä hieman liian kauas sarjajohtajasta.

Myös Liukkosella riittää pohtimista, miten selättää epäedullinen tilanne voitoksi, sillä pistelaskujärjestelmä ei miestä ole suosinut. Liukkonen on Hannosen tapaan ajanut luokkavoittoon jokaisessa kisassa, mutta luokan vähäisen kilpailijamäärän johdosta pistetili on pysynyt hieman liian laihana. Mahdollisuudet kääntää tilanne voitokkaaksi piilee viimeisen kisan potissa, jossa on jaossa puolitoistakertainen määrä pisteitä verrattuna edellisiin kisoihin.

Salon seudulla ajettavalle reitille lähtee 151 autokuntaa ja kisa lähtee liikkeelle klo 11.01 talo tehtaan pihalta. Kuuden erikoiskokeen reitti tarjoaa kisalle hienot puitteet ja mestarin nimi tulee julki lauantai-illan aikana. Rakkaasta naapurimaasta Ruotsista on kisaan ilmoittautunut 6 autokuntaa, joten jonkin asteinen suomi-ruotsi ottelu tullaan näkemään näiden kuljettajien edustamissa luokissa.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

12.08.2012

Tommi Järvinen yleiskilpailun voittoon Heinolassa

Nopeinta vauhtia Heinolassa ajetussa Jari-Pekka rallissa piti TeisUA:n Tommi Järvinen Sunbeam Avengerilla yhdessä AlavUA:n Jarno Saarisen kanssa. Heinolan seudulla ajettu kisa oli 6. HRT -sarjan osakilpailu ja toiseksi sijoittui Päij-HUA:n Sami Jaakkola jääden voittajasta + 4,1 s.

Järvinen kertoi kisan olleen näytön paikka herralle itselleen, sillä Lahden kisassa jäi paljon näyttämättä tekniikka murheiden viedessä parhaan terän ajamisesta. Tämäkään kisa ei startannut aivan suunnitelmien mukaan, vaan auton kanssa jouduttiin tekemään töitä pitkälle yöhön unien jäädessä pariin tuntiin. Tästä sisuuntuneena miehistö päätti laittaa kaiken peliin, “tulos tai ulos” periaatteella. Tämän pohjalta päivän saavutus on sellainen, ettei kahden edellisen kisan vaikeudet kummittele enään takaraivossa. Kolmanneksi yleiskilpailussa tuli LahUA:n Pekka Laaksonen jääden kärjestä + 15,9 s.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

12.08.2012

Veli-Matti Saarelainen Lahti EM -historicin voittoon

Veli – Matti Saarelainen uusi voittonsa Lahdessa ajetussa historic autojen EM -osakilpailussa. Kilpailu käynnistyi Jari – Matti Latvalan tahdittamana ja Ford tallin ykkösmiehen meno oli sen mukaista, ettei muilla ollut siihen sanottavaa. Teknisten ongelmien varjostama kisa pakotti miehen kuitenkin luopumaan leikistä, kun Fordin konehuoneessa syttyi lauantai aamuna pienimuotoinen tulipalo. Saarelainen kuittasi tämän jälkeen kisan piikki paikan itselleen ja ajeli tukevassa johdossa voittajana maaliin. Toiseksi kisassa sijoittui Norjalainen Valter Jensen Lancia 037:lla jääden Saarelaisesta + 1:46,3 s. Kolmanneksi sijoittui vuoden 2008 voittaja Mika Turkki, jonka ero Saarelaiseen kasvoi myös lähelle toista minuuttia.

Nähtävää kahdelle päivälle riitti moneen makuun, sillä historic autojen perässä seurasi vetomiehet kansallisessa Xerox -rallissa. Osanottajia kisaan oli niukanlaisesti, mutta vauhti ja vaaralliset tilanteet takasivat kaikille nähtävää 21. osanottajan toimesta. Voittoon Xerox -rallissa ajoi HamUA:n Henri Kolsi kartturinaan Antti Linnaketo. Toiseksi sijoittui parivaljakko Tuomo Hassinen – Heikki Hassinen.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

09.08.2012

Lahti EM -historic pyörähtää käyntiin

Lahden Em -historic kisassa nähdään jälleen toineen toistaan hienompia autoja eri ikäkausilta ottamassa mittaa sorarännien mestaruudesta. Lahden seudulla ajettavassa kilpailussa on mukana mm. Jensenin käskyttämä ex -Alen Lancia 037, Airikkalan ex -Lancer jota käskyttää Ernst Harrach ja Jari Hämäläisen astetta harvinaisempi Chervolet Vega Monza. Eli nähtävää riittää joka makuun!

Itse kilpailusta odotetaan erityisen tiukkaa taistoa, sillä mukana on yleiskilpailun voittoon ajaneita kuskeja vuosien varrelta seitsemän kappaletta. Näiden lisäksi kymmenen kärkijoukkoon haluavia lähtölavalla ilmoittautui ainakin 15. kuljettajaa. Asetelmat loistavaan kisaan on olemassa ja Sutipro suosittelee kaikille rallin ystäville reitin varteen siirtymistä. Nähdään Lahdessa!
________________________________________________________________________________________________________________________________________

29.07.2012

Vuoden odotetuin tapahtuma

Neste Oil rally Finland 2012 on jälleen heräämässä henkiin ja keski-suomen sorateillä tulee olemaan tungosta, kun kymmenet tuhannet rallin ystävät saapuvat seuraamaan MM -sarjan 8. osakilpailua. Ennen kisan alkua tiimit ovat työskennelleet jo pitkään ja kuljettajat aloittavat nuotitusjakson raskaan testirupeaman jälkeen, ajettuaan satoja kilometrejä niin keski-suomen soraränneissä kuin etelä-savon äkkiväärillä teillä. Sutipro kävi vierailemassa Riku Tahkon ja Jari Ketomaan testeissä sekä seuraamassa Jyväskylään Paviljongin alueelle nousevaa rallin kilpailukeskusta. Miesten meno näytti varsin rajulta testiajoksi ja ensi visiitin WRC -auton rattiin tekevä Riku Tahko huokui tyytyväisyyttä valintaansa. Riku kommentoi TOK sportin isännöimän Minin olevan varsin raju ajettava N -ryhmäläiseen verrattuna, mutta ajolinjojen muutoksiin on huomattavasti enemmän mahdollisuuksia kuin perinteisellä “ännäläisellä”. Odotuksia kisalle Riku ei kerro, vaan mies keskittyy auton kisakuntoon saattamiseen. Preview -setti miesten testeistä ja Paviljongista nähtävillä galleriassa.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

09.06.2012

Esa-Pekka Lappi ajoi voittoon Lapuan SM -rallissa

Rallin SM -sarjan kesäkausi pääsi vauhtiin etelä-pohjanmaan lakeuksilla, jossa oli luvassa 4 erikoiskokeen verran tiukkaa taistoa SM -pisteistä. Kilometrejä kisassa kertyi kokonaisuudessaan 166 km, joista erikoiskokeilla oli pituutta n.83 km verran. Tiet olivat vauhdikkaita ja luonne hyvinkin vaihteleva, erikoisuutena myös asfaltti alustaa. Reitti asetti kaluston koetukselle ja keskeyttäneiden lista syineen oli hyvin moninainen.

SM1 -luokassa päivä avattiin yllätyksellisesti, sillä kiireisintä aikaa piti Saarijärven Jarkko Nikara Mitsubishin evo 9:llä, joka edustaa jo hieman iäkkäämpää kalustoa. Nikara paukutti Esa-Pekka Lapille haasteen, jättäen Pieksämäkeläistä +11,2 s. jälkeensä. Herrojen jälkeen kolmanneksi karautti Joni Nikko +11,3 s. Lapista jääneenä. Ensimmäinen erikoiskoe verotti kärkimiehistä Subaru kuljettaja Mikko Pajusen siirtymään penkalle, sillä kovasta vauhdista heitetyt voltit rusikoivat auton keskeytys kuntoon.

Huollon jälkeen seurasi 2 erikoiskoetta ja näillä Lappi otti johtopaikan haltuunsa tiukalla 4,4 s. erolla Nikaraan. Juha Salo oli tässä vaiheessa kivunnut kolmanneksi ja Nikko joutui jättämään kisan kesken kolhittuaan auton renkaansa isoon kiveen ek 3:n alussa. Kisan viimeinen erikoiskoe ei tilannetta muuttanut ja Esa – Pekka Lappi ajoi kauden neljänteen voittoonsa jättäen Jarkko Nikaran +1,8 s. kirkkaimmalta paikalta. Kolmanneksi ajoi Juha Salo jääden kärjestä +40,0 s. Huomioitavaa on, ettei Nikara taistele SM -pisteistä, jolloin Salo kuittaa pisteitä kakkossijan arvosta.

SM2 -luokassa mentiin Jämsäläisen Joonas Lindroosin tahtiin, joka otti myös kauden neljännen voittonsa vakuuttavalla ajollaan. Mies vaihtoi autoaan kesken kauden tuttuun Honda civiciin, eikä jättänyt muille kilpakumppaneille mahdollisuutta kärkipaikan nappaamiseen. Voitto tuli ennen Espoon Jaro Kinnusta, joka jäi kovasta yrityksestään huolimatta +20,0 s. Lindroosista. Kinnunen kävi kovaa taistoa sijoituksestaan Alajärven Ville Hautamäen kanssa, jolta Espoolainen vei kakkossijan vain 0,9 s. erolla. Hautamäki oli kisan kolmas.

SM3 -luokassa voittoon ajoi Jukka Korhonen, joka myös teki auton ja luokan vaihdon kesken kauden palaten takaisin kaksivetoisiin. Korhonen epäili vauhtinsa riittävyyttä, mutta tällaiset pelot olivat turhia. Toiseksi tuli Juha Annala (+ 4,1 s.) ja kolmanneksi Henri Haapamäki (+ 9,7 s.)

________________________________________________________________________________________________________________________________________

08.06.2012

Vedonlyönti autourheilussa

Autourheilun parissa suoritettava vedonlyönti on viime vuosien aikana kasvattanut koko ajan suosiotaan. Vedonlyöjien keskuudessa varsinkin MM-ralli on saanut paljon uusia vedonlyöjiä lyömään vetoa oman suosikkinsa puolesta. Myös Formula ykköset ovat olleet vedonlyöjien suosikkilistalla jo pidemmän aikaa. Suomalaisittain ajateltuna MM-rallin ja Formula ykkösten suosio ei ole vedonlyöntipiireissä mikään ihme, sillä onhan molemmissa lajeissa varsin vankka suomalaisedustus. Tulevaisuuskin näyttää oikein hyvälle, kun katsotaan juniori -tasolla saavutettuja merkkipaaluja näiden lajien keskuudessa.

Pelikohteetkin ovat vedonlyönti suosion myötä lisääntyneet huomattavasti. Aikaisemmin tarjolla oli lähinnä mestarin veikkausta, tällöin veikkaus tehtiin jokaisen kauden alussa ja sitä sitten jännitettiin kyseisen kauden loppuun saakka. Upea juttu aikanaan, mutta tänä päivänä tarjonta on todellakin paljon muuta ja veikkaajalla on useita vaihtoehtoja joista valita. Mestarin arvauksesta on päästy jo monimutkaisempiin ja intensiivisempiin vaihtoehtoihin, kuten formuloissa aika-ajojen voittajan ja rallissa tietyn erikoiskokeen nopeimman veikkausta. Myös erilaiset live-vedot tekevät kovasti tulemistaan. Pelisivustoja on olemassa paljon ja näiden kesken kohteet vaihetelevat jonkin verran lajeittain lue lisää…

________________________________________________________________________________________________________________________________________

20.05.2012

Ovisepät -ralli suunnan näyttäjänä kesäkauteen

Joutsassa järjestetty 1. Ovisepät -ralli ajettiin hienon kesäisissä olosuhteissa Joutsan ja Korpilahden välisillä sorateillä, joista osa tunnetaan mm. suurajojen ajoilta. Kisan järjestelyt toimivat hienosti ja ainakin netin välityksellä toteutetusta live lähetyksestä kuultu palaute oli positiivista. Hienoa panostusta alan taitavilta tekijöiltä talkoo hengessä! Itse ralli toimi kesäkauden suunnan näyttäjänä ja valtasuhteissa voi olla odotettavissa SM -sarjan piikkipaikkaa pitävälle Esa-Pekka Lapille ennakoitua isompaa painetta. Lappi sai hienon vastuksen Mikko Pajusen toimesta, jonka käskyttämään Subaruun oli ilmeisesti löydetty lisäpotkua tai sitten mies oli “liekeissä” ajaen kärkipaikalla kahden ensimmäisen erikoiskokeen ajan. Tästä huolimatta Pajunen joutui lopulta taipumaan Lapille 10.7 s. erolla, joka vei yleiskilpailun voiton nimiinsä. Kolmantena maaliin saapui Joni Nikko jäätyään kärkikaksikosta reilulla minuutilla.

Kaksivetoisten luokassa voittoon ajoi Jämsän Joonas Lindroos, joka on päättänyt siirtyä kesäkauden ajaksi miehelle tutun Honda Civicin rattiin. Tulos ei ollut yllätys, sillä onhan miehellä jo pitkä historia kyseisen auton ratissa. Tästä huolimatta Lindroos koki testikisan hyödyllisenä välietappina totutellessa vanhan sotaratsun nikseihin sekä mitatakseen vauhtia muihin SM2 -luokan kuljettajiin. Luokassa toiseksi sijoittui Jarkko Savolainen jääden +4,0 s. Lindroosista. Ennen viimeistä erikoiskoetta 2. sijaa hallussa pitänyt Jussi Vainionpää sortui asfaltti osuudella varsin erikoisen näköiseen ulosajoon. Kolmanneksi luokassa sijoittui Jaro Kinnunen.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

20.05.2012

Ovisepät -ralli Joutsassa 26.05.2012

Viikon kuluttua ajettava ralli on houkutellut osanottajia kisaamaan eri luokkien voitosta 180 autokunnan verran. Kilpailu ajetaan sopivasti ennen rallisarjojen kesäkauden avausta, joten viivalla nähdään kalustoa niin SM- kuin HRT sarjoistakin. Menohaluja tulee esittelemään mm. SM –sarjan kärkikuljettajista Lappi, Salo ja Pajunen sekä Lindroos, Amberg ja Vainionpää. Erikoisuutena rallissa on mahdollisuus suorittaa se joko pimeänä tai nuottikilpailuna. Erikoiskokeita ajetaan 4 kpl ja niille kertyy pituutta yhteensä 55 km.

Keski-suomessa ajettava ralli starttaa Joutsan S-marketin pihasta matkaan lauantaina klo 14.01. Myös yleisöä on ajateltu, tekemällä kisapäivän suunnittelu mahdollisimman helpoksi julkaisemalla reittikartta internetissä kilpailua edeltävänä päivänä. Se löytyy osoitteesta www.muovikorjaus.fi perjantaina klo 18.00 alkaen. Aikataulun uskoisi olevan suopea myös kauempaa saapuville, joten nyt on hyvä aika käynnistää kesäkausi. Nähdään penkalla!
________________________________________________________________________________________________________________________________________

26.04.2012

Kesäkausi avattu Tsekissä EM -historicin parissa

Sutipro avasi kesäkauden Tsekeissä ajetussa Vltava historic -rallissa, joka ajettiin jo 21. kerran historic autojen kilpailuna. Suomesta matkaan lähti 10. autokuntaa tavoittelemaan mainetta ja kunniaa, jota myös ansaitusti saatiin. Parhaiten suomalaisista sijoittui Kimmo Juhannusvuori kartturinaan Tapani Valo ajaen yleiskilpailun 4. sijalle. Juhannusvuori ei jättänyt paikallista rallikansaa kylmäksi agressiivisella ajollaan. Pakollisia donitseja tuli herrojen taholta pyöräyteltyä siellä täällä ja yleisö noteerasi ajon raikuvilla aploodeilla. Muidenkaan suomalaisten matka ei mennyt huonosti ja lisää infoa reissusta löytyy Hanaa! -lehdestä. Sutipro suosittelee matkaraporttiin tutustumista.

Itse matkailu rallin pariin Tsekkeihin on vaivan arvoista, sillä Tsekeissä suosiota osoitetaan kaikille osanottajille vauhdista riippumatta. Ralli elää ja voi hyvin kyseisessä maassa ennen näkemättömällä tavalla. Osoituksena tästä oli moni tuhatpäinen yleisö, joka seurasi historic -kilpailua intensiivisesti, poistuen paikalta ennen Tsekkien mestaruussarjan autoja. Tämän kisan autot ja kuljettajat ovat rallimaailman huipulta, osanottajinaan mm. eräs Kopecky ja Kresta. Median osanotto kisoihin on uskomattomalla tasolla ja se näkyy uutisoinnissa. Tällaista piristysruisketta kaipaisi myös kotimaahan kaikenmaailman televisiosta näytettävien lajien sekaan. Toivossa on hyvä elää, joten nyt jäädään odottaamaan kesäkauden avausta kotimaassa. Nähdään penkalla!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

01.04.2012

Kesäkauteen Vltava EM -historic rallista

Kuukauden verran taukoa motorsportin parista on takana ja polte “penkalle” on noussut jälleen kiitettävälle tasolle. Ensiapua hätään haetaan Tsekeissä ajettavasta Vltava rallista, jonne Sutipro tekee ensivisiitin 20- 22.04 katsastamaan paikallista rallikulttuuria niin kansallisen kisan kuin EM -historicin tiimoilta.

Tsekin kisa on ollut suomalaisten tiimien suosiossa jo vuosia ja tälläkin kertaa osanottajia suomesta on näppituntuman mukaan lähdössä jopa 10 autokunnan voimin. Suomalaisten osalta jäi San remosta paljon näyttämättä, joten lähtökohdat Tsekkeihin ovat mielenkiintoiset. Nähtäväksi jää otetaanko tutut luokkavoitot haltuun Vltava rallista vai millaisen haasteen kisaan heittävät HRT -sarjasta tutut Kimmo Juhannusvuori sekä Pasi Koskinen? Kisakeskus on Prahasta n. 100 km länteen sijaitsevassa Klatovyn kaupungissa, jonka ympärillä reitti mutkittelee kahden päivän ajan. Matkaa Saksan rajalle on vain n.40 km, joten mahdollisuuksia matkustaa paikanpäälle seuraamaan em -historicin kolmatta osakilpailua löytyy kiitettävästi. Sutipro suosittelee tätä kaikille, joilla olisi pieneen viikonloppu lomaan mahdollisuus. Nähdäänkö penkalla?

________________________________________________________________________________________________________________________________________

08.03.2012

Legendaarinen Hankiralli päätti kuvauskauden talven osalta

Sutipron talvikausi päätettiin Porvoosta startanneeseen Hankiralliin. Kyseinen ralli oli talvikauden viimeinen HRT -sarjaan kuuluvista osakilpailuista ja historiceissa “rallimökin” avaimiin otettaan vahvisti jälleen TeisUa:n Tommi Järvinen. Mies vei kartturinsa Jarno Saarisen kanssa luokassaan voiton tiukan taistelun päätteksi 4,5 s. erolla ennen NuUa:n Sami Grönthalia. Helpolla voittoa Järvinen ei saanut, sillä miehen sairastuminen kisa aamuna vei ajohaluista parhaan terän. Sutipro vieraili tiimin pilttuussa ennen reitille lähtöä ja totesi kuskin tarvitsevan kisaan tohtorin erikoista sekä säkillistä onnea, jotta tulos olisi tavoitteen mukainen. Jostain tällaiset eväät löytyi ja tulos oli tiimille ns. lottovoitto kaiken harmin keskellä.

Seuraavan kerran HRT -sarjassa ajetaan Nuutajärvellä 16.6 ja asetelmiin voi odottaa alustan muututtua soralle uusia tuulia. Nähtäväksi jää, jatkuuko tasaisen varma ajo Järvisen osalta ja mitä niskaan hengittävillä kilpakumppaneilla on annettavana piikki paikkaa pitävälle herralle. Tämän vaiheen tietojen mukaan Sutipro ei kisaa tule tallentamaan, joten onnen toivotukset kaikille kilpailijoille jo etukäteen. Hyvää rospuuttokautta sekä kiitos mielenkiintoisesta talvikaudesta!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

26.02.2012

Ei uutta itärintamalta

Mikäli SM -rallista olisi tarjolla veikkauksen tulosveto niin järjestyksen arvaamisessa ei pitäisi suurta ongelmaa ilmetä. Mikkeli ei uusia tuulia kärjen osalta tarjonnut ja maaliin SM1 -luokassa tultiin Esa-Pekka Lapin johdolla Juha Salon ollessa toinen ja Mikko Pajusen kolmas. Lapin ei tarvinnut pitkän päivän aikana tilanteestaan huolestua, sillä Salon vauhti ei riittänyt nuorta miestä haastamaan ja lopulta eroa oli silmiinpistävän paljon Salon jäädessä +56,5 s. Lapista. Pajusella eroa kertyi kärkipaikalle jo +1,33 min. Kovat ovat erot 6 erikoiskokeen mittaisessa kisassa, mikä laittaa pohtimaan autojen tämän hetkistä eroa. Tässä kohdassa voisi heittää pienen toiveen ilmoille mahdollisesta S2000 -kaluston lisääntymisestä SM -sarjaan.

SM2 -luokassa voittoon ajoi vakuuttavalla suorituksella Oululainen Jussi Vainionpää jättäen toiseksi sijoittunutta Kalle Pinomäkeä + 17,3 s. Vainionpää kuittasi kisasta hyvän pistepotin, mutta edellisen kisan keskeytys pitää miehen neljännellä sijalle pistetaulukossa. SM3 -luokassa Joonas Lindroos kävi hienoa kisaa Andreas Ambergin kanssa. Miesten välinen taistelu päättyi Lindroosin voittoon vaikka miehen päivää varjosti autossa ilmenneet viat.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

20.02.2012

SM Vaakuna -ralli ajetaan 24-25.02

Mikkelissä ajetaan tulevana viikonloppuna talvikauden viimeinen osakilpailu SM -sarjan osalta. SM Vaakuna -rallin nimellä kulkeva kilpailu järjestetään 10. kertaa mikä on hieno saavutus järjestävältä seuralta. Vuosien varrella osakilpailu on kehittynyt tiukaksi kokonaisuudeksi tarjoten laadukasta ralliviihdettä yleisölle ja yhteistyökumppaneilleen. Tämän vuoden kilpailu aloitetaan raviradan erikoiskokeella perjantaina, jolloin yleisön eteen talutetaan 108 kilpailijaparia. Näiden joukossa viivalle astelee myös takavuosilta tuttu Jani Paasonen sekä sprintin puolelta tunnettu Jarkko Särkkä, joka saa vierelleen nuotteja tulkitsemaan Kai Tarkiaisen. Tarkianen on tunnettu mm. suomen MM -rallin johtajana.

SM1 -luokassa kauden kuumin nimi on ollut Esa-Pekka Lappi, joka on osoittanut vuosia sarjaa hallinneelle Juha Salolle kaapin paikkaa. Lappi vei Ford fiestalla nimiinsä niin Riihimäki kuin Tunturi -rallinkin eikä jättänyt ajotyylillä ketään kylmäksi saati “jossittelujen” varaan. Suvereenia hallintaa, jolle tietenkin odotetaan jatkoa tulevana viikonloppuna. Toki toivoa sopii ja saattaakin, että Salon tiimi on löytänyt lisää vauhtia Mitsubishin konehuoneeseen. Ainakin tällaisella ajatuksella tiimi poistui tunturista ja kilpailuhenkisenä miehenä tunnetun Salon uskoisi vaikka taikovan tiiminsä kanssa lisävoimia pakettiin, ettei juniori pääse vallan pomppimaan maestron konepellillä. Lisää vauhtia voi odottaa myös Pajusen suunnalta, jonka kausi on sujunut hienosti mutta ero edellä oleviin saisi olla pienempi. Miehen ja Subarun vauhdin ollessa kohdilla tulosta kirkkaimpaan kärkeen voi odotella. Tikkunsa kärkikahinaan työntää vielä kylän oma mies Jussi Tiippana ja Joni Nikko sekä Ari Vihavainen. Näillä aineksilla kisasta on tulossa yksi kauden mielenkiintoisimmista.

SM2 -luokassa mennään Ville Hautamäen tahdissa Kalle Pinomäen, Jaro Kinnusen ja Ilkka Karisteen hengittäessä niskaan. Tunturissa epäonninen Jussi Vainionpää on myös näiden miesten rinnalla se, jota Hautamäen tulee tarkkailla mikäli mielii eroa pisteissä kasvattaa. SM3 -luokka etenee Joonas Lindroosin tahdilla Andreas Ambergin haastaessa miestä sekuntitaistoon. Nähtäväksi jää mitä Mikkelillä on näiden miesten kilpailulle tarjottavana.

Kilpailusta on jälleen tarjolla kattava paketti sen seuraamiseen, mikäli paikanpäälle tuleminen ei onnistu. Tähän apuaan tarjoaa ralliradio ja nettitv, jotka löydät linkkiä seuraamalla: SM Vaakuna -ralli
________________________________________________________________________________________________________________________________________

OP Sonkajärvi -rallissa ratkottiin HRT -sarjan sijoituksia

Sonkajärvellä ajettiin 11.2 HRT -sarjan 2. osakilpailu mukavan lauhassa talvikelissä. Paikalle paremmuutta ratkomaan oli saapunut 140 autokuntaa, joista 80 kuului historic -kalustoon.Team Sonkajärven järjestämässä rallissa järjestelyt sujuivat hienosti totutulla rutiinilla ja monessa kohtaa näki miten seura oli nähnyt vaivaa varmistaakseen hienon ralli päivän niin yleisölle kuin kilpailijoillekin. Tässä varmasti myös onnistuen.

Kilpailussa historiceissa voittoon ajoi Uuraisten Veli-Matti Saarelainen Opel Ascona 400:lla ja toiseksi sijoittui LamUa:n Heikki Westerlund Opel Mantallaan. Eroa herrojen väliin kertyi 14,0 s. joten aivan helpolla ei Saarelainen voittoaan saanut. Kolmanneksi kiireisintä kyytiä reitillä piti TeisUa:n Tommi Järvinen Sunbeam Avengerillaan, joka sijoituksensa turvin pitää tällä hetkellä ns. “rallimökin” -avaimia kätösissään. Järvinen kävi tiukkaa taistoa pitkin päivää TerUa:n Janne Lindbergin kanssa ja lopulta sijoitus varmistui vasta aikojen tarkistuksella, kun Lindberg oli AT -asemalla sattuneen virheen myötä saanut aikakorttiinsa ajan väärälle minuutille. Lindberg huomasi virheen itse ja ilmoitti herrasmiehenä tästä kilpailun järjestäjille. Reitin varrella näiden miesten ajoa tarkastellessa tuli selväksi, että Järvisen täytyy pitää vauhtia seuraavissakin kisoissa maksimaalisena mikäli mielii ykköspaikalla pysytellä. Painetta VW Golfia käskyttävä Lindberg tulee varmasti ajollaan antamaan. Seuraavan kerran HRT -sarjassa taistellaan aikaa ja kilpakumppaneita vastaan pääkaupungissa ajettavassa Hankirallissa.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

SM Toivakka -rallisprint ajettiin paukku pakkasessa

Kauden 2012 SM -rallisprint sarja käynnistettiin keski-suomessa sijaitsevassa Toivakassa kipakassa pakkaskelissä, joten pauketta oli luvassa niin puissa kuin kilpureiden putkissakin. Mittarin näyttäessä -28′ astetta oli selvää, että päivän kuluessa kalusto joutuu koville ja tämä näkyi valitettavasti myös peruuttaneiden listassa sekä yleisön määrässä. Sikäli harmi, sillä Toivakan Ua:n järjestämä kisa oli jälleen kerran hyvä esimerkki siitä, miten Toivakassa osataan tehdä rallipäivästä mielenkiintoinen niin yleisölle kuin kuljettajillekin. Rata ajettiin tällä kertaa “väärin päin” ja tämä antoi jo 15. kertaa rallitienä palvelleelle reitille sopivan lisämausteen. Haastavuus nousi ja tämä näkyi myös poikkeuksellisissa paikoissa tapahtuneina suistumisina.

Kovaksi heittäytynyt keli antoi myös tiimeille miettimisen aihetta, miten pitää kalustoa kunnossa. Sutipro vieraili Hirvensalmelaisen Mikko Lehdon varikkopilttuussa kuulostelemassa, miten heillä olosuhteet oli otettu huomioon. Huoltomiehet kertoivat aamulla huoltoauton perään nostetun agrikaatin antaneen virtaa kilpurin lohkolämmittimeen koko matkan, joten huolia auton käynnistämisestä ei ollut. Miehistöä pidettiin lämpöisenä kahvin ja kerrospukeutumisen avulla. Tämän lisäksi lämpöä tiimiin saatiin Lehdon ajettua 2. sijalle luokassa 6. Onnittelut tästä!

Kisan tuloksia pääset selailemaan linkistä: Oopsware

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Esa-Pekka Lappi vakuuttavaan voittoon tunturissa

Vuoden 2012 Arctic Lapland ralli sai historiansa nuorimman voittajan Pieksämäen Ua:n Esa-Pekka Lapista, kun 21 -vuotias Lappi ajoi kartturinsa Janne Fermin kanssa ruutulipulle ennen Juha Saloa ja tämän kartturia Marko Sallista. Lappi aloitti kisan SM1 luokassa perjantaina tyylillä, joka ei jättänyt arvailujen varaa kenellekään. Nuoruuden innolla Fordiaan käskyttänyt Lappi kurvasi perjantain lenkin jälkeen yötauolle 17,5 s. erolla ennen Saloa. Toiseen ajopäivään Salo pyrki antamaan tiukan vastuksen, mutta tilanne ei Salon eduksi muuttunut. Lopulta Salo joutui taipumaan + 37,5 s. jääneenä Lapille. Salon kommentti vauhtiin tai pikemminkin sen puutteeseen oli yksiselitteinen; “kyllä tässä jotain täytyy nyt tehdä!” Toivottavasti tiimi löytää ratkaisuja ennen seuraavaa osakilpailua. Kolmanneksi SM1 -luokassa sijoittui Jyväskylän Mikko Pajunen, joka ei kovasta yrityksestään huolimatta ehtinyt kärjen vauhtiin. Pajunen soimasi itseään liian ahnaista ajolinjoista, jonka johdosta koneeseen pöllynnyt lumi vei parhaimman potkun Subarun koneesta. Eroa Pajuselle voiton vieneeseen Lappiin kertyi jo + 3.19,4 min.

SM3 -luokassa voittoon ajoi kaksivetoisiin palannut Joonas Lindroos. Citroenillä ajaneen Jämsäläisen urakka helpottui Jussi Vainionpään teknisen vian myötä sekä Kinnusen ja Pinomäen ulkoiltua penkassa. Herroilla ei ollut enään mahdollisuutta nousta kärkitaistoon ulkoilujen jäljiltä. Toiseksi ajanut Järviseudun Ua:n Ville Hautamäki antoi kuitenkin kovan vastuksen jääden lopulta vain +1,6 s. Lindroosista. Kolmanneksi sijoittui viime vuoden nuorten mestari Andreas Amberg.

________________________________________________________________________________________________________________________________________
19.01.2012

Arctic Lapland rally 26-28.01.2012

Rovaniemen UA:n järjestämä arktinen seikkailu pääsee jälleen vauhtiin kun SM -sarjan toinen osakilpailu Arctic Lapland rally ajetaan napapiirillä upeissa talvisissa maisemissa. Tuttavallisemmin tunturiralliksi kutsutulla kisalla on aina ollut oma paikkansa suomalaisten kuljettajien sekä katsojien rinnassa ja tälläkin kertaa ilmoittautuneiden listassa komeilee hieno määrä kilpailijoita. SM1 luokassa tullaan näkemään 57, SM2 luokassa 11 ja SM3 luokassa 8 autokuntaa. Yhteensä ilmoittautuneita on 126 autokunnan verran. Osanottaja listasta nousee esiin myös Jari Latvalan osallistuminen kilpailuun mitsubishi evo 3 autolla, jonka huhujen mukaan pitäisi olla ns. replica Tommi Mäkisen kisakäytössä olleesta autosta.

Kauden avauskisa Riihimäellä loi hienot asetelmat tulevalle kaudelle, sillä SM sarjaa vuosia hallinnut mestari Juha Salo sai peräänsä nuoria ja nälkäisiä kuljettajia. Nuorista haastajista onnistujaksi nousi S2000 Ford fiestalla avauskisaansa ajanut Esa-Pekka Lappi, joka otti hienon avausvoiton SM1 luokassa debyytti kisassaan. Toinen nuoreksi haastajaksi nimetty Mikko Pajunen sijoittui kolmanneksi ja akselilla Salo – Lappi – Pajunen tullaan tunturissa näkemään tiukkaa taistoa, jossa myös riskinoton niksit on hallittava. Tähän porukkaan täytyy muistaa myös nimet Nikko ja Korhonen, joilla on myös sanansa sanottavana kärkijoukossa. Viikon päästä katsotaan kuka nousee kirkkaimmalle paikalle ja kenenkä kalusto oli iskussa. Luvassa on siis hieno kisa ja tapahtumia tulee varmasti riittämään!

________________________________________________________________________________________________________________________________________
14.01.2012

Uusikaupunki ralli avasi HRT -sarjan

Pitkät perinteet omaava Uusikaupunki ralli toimi tänä vuonna HRT -sarjan 1. osakilpailuna. Kilpailu ajettiin sopivassa pakkaskelissä ja erikoiskokeiden pohjat olivat täydellisessä kunnossa kisan järjestämiseen kohdistuneista peloista huolimatta. Ilmeisesti tämä vaikutti ilmoittatuneiden määrään, mutta historiceissa nähdyt 73 kilpailijaa tarjosi yleisölle nähtävää reilusti. Yleiskilpailun voittoon ajoi RaisUA:n Kimmo Juhannusvuori Ford Escortillaan ja toiseksi sijoittui TeisUA:n Tommi Järvinen Sunbeam Avengerilla. F-cupin puolelta siirron historic -sarjaan tehnyt Järvinen oli syystäkin iloinen, sillä mies kertoi joutuneensa jännittämään loppuun saakka sijoitustaan. Autossa oli ilmennyt jonkinlainen sähkövika ja tämän lisäksi lämmöt nousivat koneessa hälyttävän korkealle. Kolmanneksi yleiskilpailussa tuli LahUA:n Pekka Laaksonen jääden +3,0 s. Järvisestä. Tarkemmat tulokset löytyvät linkistä: Kiti -kisapalvelu

Sutipro vieraili Uudessakaupungissa ensimmäistä kertaa. Kilpailun reitti ja erikoiskokeina käytetyt tiet olivat tasamaata odottaneelle yllätys ja mieluisia kuvauspaikkoja oli helppo löytää. Kisan järjestänyt Turun moottoriseura osoitti miten HRT -kisasta saadaan järjestettyä puitteineen hieno ja onnistunut ralli. Kiitos heille! Kuvaukset suoritettiin erikoiskokeilla 1. sekä 4. ja ne löytyvät galleriasta.
________________________________________________________________________________________________________________________________________
08.01.2012

Talvikausi käynnistyi Rantasalmen OP Lipponen sprintistä

Rantasalmella ajettiin kauden 2012 ensimmäinen rallisprint kipakassa pakkaskelissä. Yleisissä voiton vei Mäntyharjun UA:n Jarkko Särkkä jättäen taakseen tiukassa sekuntitaistossa Valkealan UA:n Jouni Ampujan. Aikaeroa kaksikon välille jäi 2,07 s. Särkän eduksi. Naisissa voittoon ajoi MikUA:n Minna Ahola ja junioreissa nopein oli HAU:n Veli-Matti Hostila Mitsubishi Evo 3:lla. Tarkemmat tilastot löytyvät linkistä: Oopsware

Sutipro kävi paikanpäällä tallentamassa tapahtumia ja kuvia on näytillä galleriassa.
________________________________________________________________________________________________________________________________________
06.01.2012

Lipposen OP talvirallisprint Rantasalmella 08.01.2012

Sunnuntaina käynnistetään uusi kuvauskausi ja suunnaksi otetaan Rantasalmen UA:n järjestämä rallisprint kisa. 100. osanottajan kisa tulee tarjoamaan nähtävää ja erilaista rallikalustoa laidasta laitaan, joten rospuuttokaudella nälkiintyneet “ralliranet ja lissut” saavat varmasti oivan lääkityksen puutostilaan. Kisa ajetaan klo 11.00 alkaen Rantasalmen moottoriradalla ja tämä mahdollistaa lähes koko radan mittaisen näkyvyyden. Sään puolesta päivästä on myös tulossa hieno, ainakin tämän hetken ennusteen mukaan, joten suosittelen saapumaan paikalle katsomaan menoa omin silmin.
________________________________________________________________________________________________________________________________________

23.10.2011

Pohjanmaa ralli 2011

Kuvauskausi oli tarkoitus päättää Italiaan, mutta veri veti pohjanmaalle tarkastelemaan ensimmäistä koitosta Pohjanmaa ralli ry:ltä. Luvassa oli tiukkaa vääntöä lakeuksilla 4 erikoiskokeen verran ja perinteiden mukaisesti hienoa rallipäivää oli saapunut seuraamaan runsaslukuinen yleisö. Päivä sujui odotusten mukaisesti ja vankalla kokemuksella rallia järjestäneet tahot eivät odotuksia pettäneet; perinteisiä  ja uusia erikoiskokeita sopivassa suhteessa. Kiitos hienosti järjestetystä kisasta!

Kuvaa galleriassa lakeuksilta… Nyt pitäisi kausi 2011  olla paketoitu.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

29.9.2011

Kuvauskausi 2011 paketissa!

Em -historicin osakilpailu Elban saarella kesäisissä maisemissa on nyt nähty ja koettu. Mielenkiintoinen reissu joka vastasi odotuksia, vaikka toisinaan reitin varrella seistessä tuntui kuin olisi katsomassa paikallista Porsche cupin osakilpailua. Paikalle saapunut kalusto oli rallituristille jotain muuta kuin odotuksien mukaista, mutta se ei päässyt himmentämään yhtä kauden hienointa  osakilpailua mitä em -historicin sarjasta löytyy. Reitti oli kokonaisuudessaan vaativa ja mm. Valter Jensen sai kokea huiman hetken kun 037 Lancia ei taittunut odotetusti, vaan matka pysähtyi puiden latvoihin tiukassa serpossa missä pieni linja virhe kostautui armottomasti.  Kanssa kilpailijoiden mukaan jyrkänteen reunalla oli kallis Martinin mainos parkissa…

Kisasta kuvia nähtävillä galleriassa…

________________________________________________________________________________________________________________________________________

09.09.2011

Elba storico ralli Italiassa 22-24.09.2011

Kauden viimeisellä kuvausmatkalla otetaan suunta kohti Elban saarta, joka sijaitsee välimerellä manner Italian ja Korsikan välissä. Vuorossa on kauden kahdeksas Em historicin osakilpailu, joka ajetaan upeissa maisemissa lämpötilojen ollessa vielä mahtavan kesäiset. Historic mestaruusjahdissa on useassa kategoriassa tilanne vielä monelta osin auki, joten arvata saattaa, että luvassa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita tien täydeltä!

Suomalaisista paikan päälle pistejahtiin on ilmoittautunut kaksi autokuntaa, Lauri Heikkilä ja Tuomo Liukkonen tiimeineen. Kisasta on odotettavissa mielenkiintoinen taistelu Liukkosen pitäessä 1.kategorian kolmatta sijaa ollen Saksan Pfeifferista vain kolmen pisteen päässä. Myös Heikkilällä on hyvät mahdollisuudet vahvistaa asemiaan 2. kategoriassa kohti kärkipäätä.

Sutipro.com sivustolle päivittyy materiaalia riipppuen saatavilla olevista tietoliikenneyhteyksistä. Suosittelen kilpailun seuraamiseksi myös organisaation omaa sivustoa: http://www.rallyelbastorico.it/

________________________________________________________________________________________________________________________________________

1.8.2011

Neste oil rally Finland 2011

Rallit tulivat ja menivät, Loeb vei ja muut vikisi. Satoja kilometrejä takana, uusia tarinoita sekä tuttavuuksia ja kuviakin tuli otettua. Siinäpä Sutipron viikonloppu lyhennettynä. Galleriasta löytyy jokaiselta päivältä erikseen tuotokset.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

23.7.2011

Seinäjoen Vauhtiajot 23-24.7

Jo perinteeksi muodostuneet vauhtiajot ajetaan jälleen Seinäjoella etelä-pohjanmaalla. Vuorossa on kumin hajua ja tiukkoja tilanteita Kapernaumin teollisuusalueelle rakennetulla radalla, joka tulee antamaan haastetta eri sarjojen kuljettajille. Mukana radalla nähdään mm. Legends, Mini 1000, Camarao cup ja V1600 sekä useita muita katurata sarjoja näytösajoineen. Tarkemmin tapahtumasta: www.vauhtiajot.fi

Sutippro paikanpäällä tallentamassa tapahtumia.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

04.07.2011

Neste oil rally 2007 lisätty galleriaan

Reilu vuosi sitten kävi oppi kantapään kautta luihin, kun kovalevy tuhon seurauksena katosi bittitaivaalle useamman vuoden kuvaukset. Arkistojen kätköistä löytyi kuitenkin jo tuhoutuneeksi luultua kuvamateriaalia Jyväskylästä vuodelta 2007. Osa kuvista ollut näytillä vanhoilla sivuilla, osa ennen julkaisematonta.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

24.06.2011

Luokkavoitto 1000 Lakes rallista

Kaksikon Salonen – Toivola osallistuminen legendaarisiin Suurajoihin tuotti odotettua paremman tuloksen eli luokan H1 voiton. Kisaa ajettiin viimeiseen metriin saakka ja kovan vastuksen tarjosi Marko Tuomi – Kalervo Tuomi Hillman impillään. Vuoron perään nakuteltiin luokan pohja-aikoja ja lopuksi viimeiselle pätkälle startattiin 6,7 s. johdossa. Kovaa tuli Tuomi takaa ja palkinto pytyn kiilto silmissä Saab sai arvoistansa kyytiä legendaksi muodostuneella Palsankylän erikoiskokeella. Lopullinen aika oli 16,2 s. ennen toiseksi sijoittunutta kilpaparia ja Pytyt saatiin hienon kirjan kera kotiin viemisiksi.

Kiitos järjestäjille hienosta kisasta, toivottavasti tästä alkaisi uusi aika Suurajoille ja tähdet olisivat siinä asennossa, että useampi erikoiskoe voitaisiin kokea ensi vuonna!

Suti ja Pasi kiittää jälleen Suomen myymäläturvaa, Sovatekiä sekä Liukkonenmotorsporttia tuesta ja kannustuksesta. Ilman tukeanne Saabbi ei miehistöineen kierrä…  Hyvää jussia, pidetään päät pinnalla!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

05.06.2011

Liukkonenmotorsport mukaan Suurajoihin

Kaksikko Salonen – Toivola hyppää jälleen Liukkonenmotorsportin  2t Saab 96 sportin rattiin 11.06 ajettavassa 1000 Lakes rallyssa. Legendaarinen kisa ajetaan Jyväskylän lähiseuduilla ja Saabin taluttaminen viivalle oli lähinnä velvollisuus, sillä autolla on osallituttu historic -luokassa suurajoihin ainakin vuosina -98, -99 ja 2000. Ennen kisaa autoa on saatettu juhla kuntoon uudella maalipinnalla ja Joensuussa aiheutuneiden vahinkojen korjaamisella. Tavoitteita kisaan ei ole asetettu, vaan nyt lähdetään nautiskelemaan ja katsotaan miten Sportti rullaa “kotimaisemissa”. Myös tiimin pääkuljettaja Liukkonen Tuomo kartturinaan Hokkanen Jani lähtevät kisaan mukaan 1300 GT Escortilla, jolla Tuomo on viimeksi taittanut erikoiskoetta reilusti yli vuosi sitten. Tiimiltä siis vahva edustus kisaan, katsotaan miten ukkojen käy.

Lisää informaatiota kisasta löytyy: http://suurajot.fi/rally.html

Ja kuten kisan päivämäärästä voi päätellä, jää kuvaamiset SM Lapualta tekemättä…

________________________________________________________________________________________________________________________________________

15.05.2011

Salo jatkoi voittokulkuaan SM Vanajanlinna rallin sekuntitaistossa!

14.5 ajettiin Hämeenlinnassa SM -sarjan viides osakilpailu ns. minirallina. Tästä johtuen ek kilometrejä kertyi kilpailussa totuttua vähemmän ja tämän ansioista erot kärjen kesken olivat muutaman sekunnin sisällä. SM1 luokassa kärkeen ampaisi ensimmäisen lenkin aikana Saarijärven Jarkko Nikara 1,6 s. erolla Saloon. Nikara joutui kuitenkin jättämään leikin kesken kytkimen rikkouduttua. Salo kuittasi tämän jälkeen piikki paikan eikä siitä päivän aikana suostunut luopumaan vaan vei voiton ennen toiseksi tullutta Matti Rantasta joka jäi + 4,0 s. Salosta. Kolmanneksi kisassa kurvaili Jämsän Joonas Lindroos jääden voittajasta +8,1 s.

Pisteissä jaettiin pienempi saalis minirallista johtuen ja Salo kasvatti johtoaan SM -sarjassa 79 pisteeseen. Toisena SM pisteissä on Lindroos 60 pisteellä ja kolmatta sijaa pitää SM -sarjan keskeyttänyt Janne Tuohino, joka myi kalustonsa Kari Hämäläiselle.

SM2 luokassakaan erot eivät kasvaneet muutamaa sekuntia suuremmiksi. Päivä mentiin Kauhajoen Marko Männyn ja Myrskylän Andreas Ambergin tahdissa, joiden sekunti taisto päättyi hurmiossa ajaneen Männyn eduksi ennen Ambergia joka jäi +10,5 s. Männystä. Kolmanneksi sijoittui Espoon Jaro Kinnunen jääden voittajasta +13,4 s. Luokan kärkiskuskeista Pinomäki jäi kauas kärjestä eikä syytä vauhdin puuttumiselle löytynyt, auto käyttäytyi huomattavan levottomasti ja tulos oli sitten mitä oli. Esa-Pekka Lapin kilpailu päättyi kilpailusta sulkemiseen, koska ei startannut määräajassa erikoiskokeelle.

SM2 luokan pistetilanteessa Lappi pitää edelleen kärkipaikkaa 58 pisteellä ja toisena on Ville Hautamäki 52 pisteellä. Pinomäki löytyy nyt sijalta kolme 51 pisteellä.

SM Vanajanlinna rallia kuvina galleriassa…

________________________________________________________________________________________________________________________________________

30.04.2011

EM historic kausi avattu

7 – 9. huhtikuuta kurvailtiin Italiassa legendaarinen San remo ralli. Kyseessä oli EM historicin avauskilpailu ja suomesta matkaan oli lähtenyt 7 autokuntaa. Kisa ajettiin korkealla vuorilla ja ennakko odotuksista poiketen tiet mutkittelivat melkoisen risukon keskellä sisältäen järjettömän suuria korkeuseroja.  Tästä johtuen autokunnilla täytyi nuotin osua kohdilleen, sillä virheestä rokotettiin pahimmillaan n.100m vapaa pudotuksella. Sutipro suosittelee hankkimaan Hanaa! -lehden, mistä löytyy isommat selonteot kisa viikonlopun tapahtumista!

Mitä kuvausten suhteen tulee, niin reissu sujui melko mukavasti. Risukkoisen maaston luomat varjot ja kevätaurinko pilvien yläpuolella antoi mukavasti haastetta touhuun. Kuvia näytillä galleriassa…

________________________________________________________________________________________________________________________________________

26.03.2011

Väliaika kuulumisia!

Talvikausi lyötiin kuvasten kannalta pakettiin jo Kouvolan SM -rallin jälkeen. Vauhdin nälkä tyydytettiin tämän jälkeen Saab 96 sportin ratissa Joensuun itärallissa. Kilpailu sujui lähes ongelmitta ja tuloksena oli luokan 1. kolmas sija. Ihan mukavasti turistikuskilta, katsotaan jos joskus saisi asiat järjestymään siten, että seikkailu toistettaisiin…

Seuraavat kuvaukset rallin parissa suoritetaan Italiassa San remo -historic rallissa 7-9.04. Kilpailu on historic luokan EM -osakilpailu ja suomesta matkaan lähtee 7 autokuntaa. Luvassa siis hienoja autoja komeissa maisemissa. Kuvia päivitetään sivuille jossain vaiheessa, Italia kun ei ainakaan tähän saakka ole päässyt häikäisemään tietoteknisillä taidoillaan antaa toimivia koneita tai yhteyksiä pressin käyttöön…

________________________________________________________________________________________________________________________________________

26.03.2011

Saab team Salonen – Toivola raportoi

Vuoden 2010-2011 vaihteen jälkeen kaksikko Salonen Jani – Toivola Pasi päätti toteuttaa vuodesta 1997 suunnitellun unelman; ajaa rallia, koska se on niin reteetä touhua. Projekti kasattiin ihmiselämää eniten ilostuttaneen ruåttalais -tuotteen, eli kaksitahtisen vuonna 1969 valmistuneen historic luokkaan luokitellun ralli auton Saab 96 sportin ympärille. Tarkoitus suorittaa muutama kisa arvostetussa HRT -sarjassa.

Jo alkujaan projektin tiedettiin olevan helpohko juttu: katsastetaan Hirvensalmelaisen tallin pohjalta kaivettu auto ja käydään ajelemassa parit kisat. Pientä laittoa voi olla edessä ennen katsastusta. No, tässä vaiheessa rallia harrastaneet nauravat rattoisasti, mutta muillekin kerrottakoon, että käytännössä olimme naimisissa seuraavat kaksi kuukautta tämän uljaan ruåttalaisen “flyg industri” tuotteen kanssa! Projektin edetessä vastoinkäymisten määrää ei voi kuvailla, tulee itku vieläkin ja tekisi mieli sulkeutua komeroon lapsuuden turvalelu kainalossa…

Ensimmäinen koitos ajettiin “kotimaisemissa” Laukaalla peurunkarallissa. Kisaan lähdettiin rampana, kytkin luistaen into piukeena. Iloa kesti sen kahden erikoiskokeen verran, täystuho kytkimelle ja iloinen hymy suupielillä. Voi pojat! Kyllä me vedettiin hienosti, ollaan jo klo 17 kotona kun muut ovat vieläkin ajamassa… Ollaan sairaan nopeita!

Kisan jälkeen tuli aika istua pyöreän pöydän äären, miettiä seuraavaa suunnitelmaa ja ihmetellä johonkin tallin lattialle kadonnutta aikaa. Ei tämä nyt tässä voinut olla! “Katsos kun auto olisi nyt kunnossa niin tästä on helppo jatkaa”, oli yhteinen muutaman tuopin jälkeinen kuningasajatus… “Hohhoijaa” sanoo vanhat ralliranet tässä kohtaa, muille selvennettäköön, että jälleen alkaa itkettämään ja tekisi mieli lainata tuota tyttären turvapupua kainaloon… Sen verran syviin vesiin Saabin henkinen elämä meidät vei, että sitä ei edes herra Freud voisi sanoittaa.

Auto saatiin lopulta ajokuntoon, suuntana Joensuussa ajettava talvikauden viimeinen HRT -sarjan osakilpailu. Lapaset maassa kiikutimme auton kisakatsastukseen (olimme varmoja, ettei hyväksyntää kisaan tulisi koska yön aikana jarrut olivat jäätyneet ja syylärissa lillui jotain jäähyhmää ja kaiken kruunasi huonosti käyvä kone) Yllätykseksemme kisakatsastus suoritettiin järjellä, turvavarusteet olivat kunnossa eikä moitteita autosta esitetty. Itse kisa starttasi yllätyksellisesti, laahaavilla jarruilla olimme 2 ajetun ek:n jälkeen sijalla 4. Saabbi näytti kyntensä ja kone innostui kiertämään ilolaulua, sijoitus nousi kolmanneksi, toinen sija ei olisi kaukana. Ikäväksi liiallinen vauhti kostautui ek:lla 4 ja auton kaato oli enemmän kuin likellä! ( tässä vaiheessa syntyi pakolliset peltivauriot ja taittunut taka-akseli) Huollossa kävimme kovaa mietintää, kuinka pitää sijoitus ja antaako tallipäällikkö Hokkanen ajolupaa vaurioituneella autolla? Vastaus oli selkeä, vetäkää pojat menemään ja kun kypärän laittaa päähän, aivot jäävät narikkaan… Viimeiset ek:t ajettiin lappulattiassa, tulos tai ulos ajatuksella!

Kaiken lopuksi turisti -kuljettaja päräytti riskillä luokassa 1. sijalle kolme. Tulos jotain älytöntä, kun kyseessä ensimmäinen kisa (jos ei lasketa mukaan peurungassa ajettua kahta erikoiskoetta ilman kytkintä) Tyytyväinen pari valjakko Salonen – Toivola kuittaa kisakauden päätökseen ajatuksella: puheet siirrettiin tekoihin!

Erityinen kiitos kaiken mahdollistamisesta Suomen myymäläturvalle, Sovatek ry:lle, The K.E Bandille, Hirsimokki.comille, Liukkosen Tuomolle, Penan Pajalle, Hokkasen Janille, isä “kakstahti” Toivolalle ja muille hengessä sekä sen ahdistuksessa myötäeläneille!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

05.03.2011

Salo jatkoi voittoputkea, Pinomäki kiinnitti itsensä mestaruustaistoon!

SM -rallin talvikausi on nyt paketissa. Juha Salo jatkoi hurjaa menoaan sm1 luokan kärjessä eikä haastajista ollut tälläkään kertaa vastusta. Ilman ongelmia ei Salo päässyt, sillä hän joutui ajamaan autoaan iltapäivän viimeiset erikoiskokeet yhdellä kädellä vaihteiston reistailtua. Tästä huolimatta Salo kykeni pitämään paikkansa kärjessä ja voitto sinetöitiin tiukan sekuntitaiston päätteeksi Salolle, ennen toiseksi sijoittunutta Matti Rantasta (+9,1 s.). Kolmanneksi ajoi Jarkko Nikara (+ 11,5 s,).  Salo on kerännyt talvikauden aikana komeat 67 pistettä jättäen toisena olevaa Joonas Lindroosia 15 pistettä. Kolmatta sijaa SM taulukossa pitää 47 pisteellä Janne Tuohino, joka jäi tänään viidennelle sijalle.

Jos kisa oli tiukkaa ykkösluokassa, niin sekunneista taisteltiin tosissaan myös sm2:ssa. Kalle Pinomäki kartturinaan Matti Kaskinen otti kaipaamansa voiton ja nosti näin itsensä takaisin mestaruustaisteluun. Toiseksi sijoittui Jaro Kinnunen – Mikael Korhonen (+ 9,1 s.) ja kolmanneksi Ville Hautamäki – Pekka Hautanen (+ 11,1 s.). Osoituksena tämän luokan huimasta tasosta voidaan pitää tilannetta, missä neljä kärkikuljettajaa ajaa 22 km pituisella erikoiskokeella alle sekunnin sisälle toisistaan. Luokan kärkipaikkaa pitävä Esa -Pekka Lappi koki epäonnisen (sijoitus 8.)  kisan ulkoiltuaan penkassa sekä kärsittyään tämän jälkeen tekniikka murheista. Lappi säilyttää kuitenkin sm2 luokan kärkipaikan 10 pisteen erolla Pinomäkeen.

Seuraavan kerran rallia ajetaan SM tasolla toukokuussa Hämeenlinnassa Vanajanlinna rallissa. Siihen saakka Sutipro.com viettää hiljaiseloa kuvausrintamalla, sillä Joensuun HRT -kilpailu vietetään Saab 96 sportin ratissa.  Kouvolasta tulee kuvia näytille sunnuntaina…

________________________________________________________________________________________________________________________________________

03.03.2011

Kouvolan SM O.K -auto ralli paketoi talvikauden

SM -rallin osalta viimeinen koitos talvihangilla ajetaan Kouvolan seudulla tulevana viikonloppuna. Kisasta on odotettavissa tiukka vääntö kärjen osalta, sillä ainakin sm1 luokassa voittojahtiin on ilmoittautunut monta kuljettajaa. Liekö autojen säädöistä sitten löydetty uutta puhtia, mutta kärjessä vakuuttavaa jälkeä tehnyt Juha Salo joutuu varmasti pitämään itsensä hereillä aamun ensi metreiltä alkaen. Tuohino on heittänyt avoimen haasteen; nyt haetaan voittoa!

Sm2 luokassa katseet ja odotukset kääntyvät jälleen Esa – Pekka Lapin harteille, onhan kausi alkanut huomattavalla menestyksellä.   Tässä luokassa sekunti taistelu on tiukkaa ja varmaa on että mm. Korhonen, Pinomäki ja Hautamäki tulevat antamaan Pieksämäkeläiselle kunnon vastuksen. Muitakin ilmoittautujia kärki taistoon löytyy kunhan vain palikat osuvat kohdalleen.

Viikonlopun kisasta on jälleen odotettavissa vauhdikas sekä tiukkoja tilanteita sisältävä kilpailu, josta kuvamateriaalia nähtävillä kisan jälkeisenä sunnuntaina.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

19.02.2011

Salo ja Lappi Vaakuna rallin valtiaat

Vaakuna rallissa Mikkelissä ajettiin tänään 6 erikoiskoetta ja vauhdin valtiaaksi nousi Sm1 luokassa Juha salo kartturinaan Marko Salminen. Salo nousi voittonsa johdosta 5 pisteen johtoasemaan rallin SM sarjassa. Toiseksi savolaisilla teillä kiri Joonas Lindroos jääden Salosta + 40,0 sekuntia. Kolmanneksi sijoittunut Janne Tuohino jätti eroa kärkipaikkaan  + 1.13,2. Sm1 luokan erot venyivät melkoisiksi ja tämä saa auttamatta pohtimaan autojen välisiä eroja, vai onko kyse sittenkin Salon erinomaisesta iskukyvystä? Seuraavan kerran kärjen tilannetta mitataan Kouvolassa ja nähtäväksi jää löytyykö mestarille kaapin paikan osoittajaa…

Sm2 luokassa Esa-Pekka Lappi ajoi jälleen voittoon. Pieksämäkeläisen vauhti meinasi kuitenkin hyytyä ennen viimeistä erikoiskoetta auton lämpöjen tehdessä helle-ennätystä. Kaikesta huolimatta Lappi sai lumen ja energiajuomien avulla lämpö ongelmat sille tasolle, että auto saatiin palkinto korokkeelle. Toiseksi luokassa sijoittui Kalle Pinomäki jääden lapista + 21,8 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Jaro Kinnunen ja eroa Lappiin syntyi + 23,9 sekuntia.

Kuvasatoa Mikkelistä nähtävillä galleriassa….

______________________________________________________________________________________________________________________________________

18.02.2011

Nikara nopein Vaakuna rallin yleisöpyörityksessä

Saarijärven Ua:n Jarkko Nikara piti nopeinta vauhtia Mikkelin raviradalla avatussa SM Vaakuna rallissa. Nikara vetäisi 0,2 sekuntia nopeamman ajan ennen Mikko Eskelistä ja kolmanneksi avaus Ek:lla sijoittui SM kärkipaikkaa pitävä Juha Salo. SM2 luokassa nopeimman ajan kellotti Ville Hautamäki ennen Andreas Ambergia joka jäi kärkijajasta 1,8 s. Kolmanneksi ajoi Jaro Kinnunen jääden Hautamäestä 2,7 s.

Keli Mikkelin raviradalla oli mitä raikkain, pakkasen painuttua liki -30 asteeseen. Kameran kanssa tultiin kuitenkin toimeen, eli tekniikka pelitti ja kuvaa galleriassa näytillä….

______________________________________________________________________________________________________________________________________

18.02.2011

Kattava paketti Vaakuna rallin seuraamiseen

SM Vaakuna ralli käynnistyy perjantaina klo 18.00 Mikkelin raviradalta. Kisaa on mahdollista seurata ralliradiosta taajuudelta 105,3 Mhz  sekä netin kautta osoitteesta www.ralliradio.fi . Kisasta on luvassa myös Live -kuvaa osoitteessa www.campustv.fi ja esim. perjantai illan yleisöpyöritys Ek 1 tarjotaan nähtäville kokonaisuudessaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

09.02.2011

SM Vaakuna ralli 18 -19.2

Seuraava osakilpailu rallin SM -sarjassa ajetaan Mikkelissä. Jo pitkät perinteet omaava Vaakuna ralli starttaa tänä vuonna perjantaina, raviradalla ajettavalla yleisöpyörityksellä. Luvassa on näytösajoa crosscart autolla sekä ilotulitus, joten puitteet hienolle kisa viikonlopulle ovat hyvät. Erikseen täytyy vielä mainita kattavasta televisioinnista, jonka tuottaa Mikkelin ammattikorkeakoulun media-alan oppilaat yhdessä kisajärjestäjien kanssa. Kisaan on ilmoittautunut 110 kilpailijaa.

Kuljettajien kesken kisasta odotetaan kovaa ja tasaista kamppailua. SM1 luokan kärkikamppailuun voidaan liittää nimet Salo, Nikara, Lindroos, Tuohino ja Tahko. Oman sanansa taistoon lisää varmasti myös Ali – Rantala S2000 Skodallaan ja yllätys momentiksi mainittakoon Mikkelin oma poika Jussi Tiippana.

SM2 luokassa ennakkosuosikin asemaan on sijoitettu Pieksämäen Ua:n Esa-Pekka Lappi, joka vei nimiinsä kummatkin kisapäivät tunturissa. Haastajan asemaan sijoitetaan  tunturissa epäonninen Nilsiän Ua:n Jukka Korhonen sekä nimet Amberg, Vainionpää, Hautamäki ja Kinnunen.

Sutipro.com marssii kameroineen paikalle näillä näkymin perjantaina jolloin saadaan myös ensimmäiset päivitykset galleriaan…

______________________________________________________________________________________________________________________________________

06.02.2011

Ensi kertaa ratin takaa!

Alkuperäinen suunnitelma Peurunkarallin kuvaamisesta muuttui pitkä aikaisen haaveen toteuttamiseksi, kun Liukkonen motorsportin ehdoton ykköstykki Saab 96 sport kaivettiin haudasta takaisin tositoimiin. Saab saatiin viime tingassa kisa kuntoon,  josta suurin kiitos kuuluu auton ympärillä hääränneille ihmisille, etenkin Penan pajalle, Liukkosen Tuomolle ja Sovatekille sekä kisavarusteita lainanneille lajitoivereille!

Itse kisa jäi kesken ek2:n maaliin kytkimen lauettua totaalisesti, mutta se ei kaksikkoa Salonen – Toivola masentanut. Kivaa oli, tiet olivat mahtavia ja kova kuumotus olisi lähteä kohti Joensuuta ratin taakse. Katsotaan miten käy!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

30.01.2011

Salo ja Lappi lauantain voittajat!

Arctic Lapland rallissa Rovaniemellä jaettiin jälleen lauantaina SM pisteitä ja voittoon kaasutteli hallitseva suomen mestari Juha Salo sekä pienemmässä luokassa tulevaisuuden lupaus Esa-Pekka Lappi. Salo otti jo kolmannen voittonsa tunturista ja lauantaina mestari nousi sille paikalle mille moni oli veikkauksensa jo perjantain osalta laittanut. Esa-Pekan kisa ei olisi paremmin voinut mennä, juuri 20 -vuotta täyttänyt otti itselleen viikonlopun aikana maksimi pisteet ajaen voittoon sekä perjantaina ja lauantaina.

Napapiirin taika on nyt koettu ja seuraava koitos SM luokassa ajetaan Mikkelissä Vaakuna rallissa. Galleriassa kuvia nyt myös lauantailta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

28.01.2011

Nikara yllätti, Lappi teki sen mitä odotettiin!

Arctic Lapland rallin ensimmäinen kisapäivä on ajettu ja Saarijärven Ua:n Jarkko Nikara otti yllätys voiton ennakko suosikkien edestä. Toiseksi sijoittui paluun SM -sarjaan tehnyt Janne Tuohino, Ford Fiesta S2000 autollaan. Tuohino jäi Nikarasta 39 sekuntia ja kolmanneksi tullut Joonas Lindroos minuutin. Hyvää tulostaan Nikara selitti yksiselitteisesti;  “nappiin meni”!

SM2 -luokassa nopeinta vauhtia piti Esa-Pekka Lappi. Lappi kävi tiukkaa sekunti taistoa Jukka Korhosen kanssa ja lopulta Korhonen joutui taipumaan Lapille viimeisellä mäntyvaaran ek:lla vetonivelen rikkouduttua. Tilanteesta pääsi hyötymään Järviseudun Ua:n Ville Hautamäki nousten toiseksi vaikka eroa Lappiin syntyikin jopa 1,27  min. Hautamäki epäili miehen vähäisen harjoittelun olevan eron takana…

Perjantailta kuvia galleriassa, kuvattu erikoiskokeilla 1 ja 3.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

27.01.2011

Arctic Lapland ralli valmiina starttiin!

Perjantaina klo 12.00 Lordi aukiolta starttaa 123 kilpaparia ottamaan mittaa toisistaan tunturi rallissa sekä nauttimaan napappiirin taiasta. Alku viikko on hiottu nuottia kohdilleen ja niiden toimivuus laitetaan perjantaina koetukselle 5 erikoiskokeella, joille kertyy mittaa yhteensä 98 km. Ensimmäisenä reitille lähtee viime vuoden mestari Juha Salo Mitshubishi evo 10 autollaan parinaan Marko Salminen. Haastetta Salolla tulee riittämään, sillä mestarin paikalle on varmasti tungosta!

Sutipro katsastaa vauhtia paikan päällä, ensimmäiset kuvat Shakedownilta galleriassa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

24.01.201

Fordin MM -tiimi pysyttelee Ruotsissa!

Latvalan ja Hirvosen debyytti Ford Fiesta WRC:n ratissa Rovaniemellä ajettavassa tunturi rallissa on peruuntunut. Syyksi on ilmoitettu Latvalan ulosajo testitilanteessa, jonka johdosta auto on saanut sen verran vaurioita, ettei kisaan osallistuminen ole mahdollista. Tilanne syntyi kun Latvala oli viimeistely testien aikana keskittynyt liiaksi auton ajo ominaisuuksien tarkkailuun nuotin kuuntelemisen sijaan. Tuloksena ulosajo 150 km/h nopeudella. Kilpa kaksikko pääsi tilanteesta onnekseen säikähdyksellä.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

23.01.2011

SM -rallin avaus Rovaniemellä

46. Arctic Lapland ralli ajetaan Rovaniemen ympäristössä tulevana viikonloppuna 27-29.1. Luvassa on tiukkaa taistoa sijoituksista ja lisäväriä kisaan tuo Fordin kisa kuljettajat Hirvonen ja Latvala, jotka saapuvat simuloimaan tulevaa kautta varten uuden Fiesta WRC:n käyttäytymistä kilpailutilanteessa. Kumpainenkin ajaa näillä näkyminen vuorollaan yhden kilpailupäivän.

Kuljettajien urakka alkaa nuotitusjaksolla maanantai aamuna ja erikoiskokeita siirretään paperille nuotiksi torstaihin saakka. Itse kisa starttaa perjantaina klo 12.00 ja maaliin tullaan 231 erikoiskilometrin jälkeen lauantaina. Sää Rovaniemellä tämän hetken ennusteen mukaan tulee olemaan leppoinen, pakkasasteiden vaihdellessa -6 ja -20 välillä.

Sutipro suuntaa kohti napapiiriä loppuviikosta… Galleriaan tulee kuvamateriaalia perjantaista alkaen!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

15.01.2011

Riihimäen HRT avauksesta värikäs kilpailu!

Järjestyksessä 37. Riihimäki ralli ajettiin talvisessa pakkaskelissä. Kilpailuun startanneista autokunnista Historic -sarjassa nopeinta vauhtia piti kotikenttäetua nauttinut Hausjärveläinen Arto Rekola.  Rekola kävi kovaa kamppailua Uuraisilta tulevan Veli-Matti Saarelaisen kanssa ja lopuksi eroa “kuuman ryhmän” kaksikolle jäi 12 s. Rekolan eduksi. Kolmanneksi luokassa sijoittui Sami Salo.

Tarkemmat tulokset  kilpailusta löytyy linkistä: www.mut-palvelu.fi

Yleisöä kisassa oli kiitettävä määrä ja ainakin 2 EK:n loppupään “rysässä” riitti nähtävää rallikansalle koko rahan edestä. Kuvaamisen kannalta homma meni nyt hieman katseluksi, mutta kuvia ja videota paikasta löytyy varmasti useammasta eri lähteestä. Kiitos järjestäjille vaativasta ja hienosti järjestetystä reitistä, kivaa oli varmasti niin kilpailijoilla kuin katsojillakin!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

10.01.2011

Riihimäki rallilla HRT -sarja käyntiin

Riihimäellä ajetaan 15.1 kauden avauskisa Historic Rally Trophy  -sarjassa. 6 erikoiskoetta sisältävään koitokseen on ilmoittautunut 185 autokuntaa, joista 113 taistelee Historic luokissa. Väriä kisaan tuo myös HRT -sarjan mukana ajettava rally trophy kamppailu sekä ennen vuotta 2001 luokitellut nelivedot, jotka taistelevat sijoituksista omassa 5 kisaa käsittävässä sarjassa. Eli nähtävää riittää moneen makuun, Sutipro.com mukana kameroineen tallentamassa avauskisan tunnelmia sekä tapahtumia. Nähdään penkalla!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

06.01.2011

Pertumaa sprint

Loppiaisena kurvailtiin Kuortissa Pertunmaalla kauden 2011 ensimmäinen sprintti kisa. Yleisöä oli liikkeellä mukavasti ja kisassa riitti hyville paikoille löytäneille katseltavaa. Itse kisassa yleiskilpailun voiton vei Jarkko Särkkä jättäen taakseen  Jukka Tenhon 5,57 s. erolla. Kolmanneksi yleiskisassa sijoittui Ari Könönen, jolta jäi voittajaan kurottavaa 6,53 s.

Sutipro.com aloitti kuvauskauden turisti ajatuksella lainaten kaverin vanhaa Canon eos 10D runkoa, koska oma kalusto viettää ansaittua huoltotaukoa Jassilla (kamerahuolto). Sotaratsu päätti kuitenkin viettää lepopäivän, joten kuvia ei tällä kertaa näytille asti ole.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

04.01.2011

Sutipro.com julkaistu!

“Iisakin kirkko” on vihdoinkin valmis ja pitkään valmisteilla ollut sivusto alkaa näyttämään siltä, miltä pitikin. Tervetuloa kuvieni pariin!